Jokić razbio Atlantu, Bjelica 8 minuta

Nikola Jokić odigrao je jedan od najboljih mečeva sezone u pobedi Denver Nagetsa u Atlanti 105:100.

Izvor: AK

Subota, 28.10.2017.

08:05

Jokić razbio Atlantu, Bjelica 8 minuta
Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Jokić je predvodio Nagetse do prve pobede posle dva uzastopna poraza sa 18 poena (8/16 iz igre), 15 skokova i pet asistencija.

Srbin je do dabl-dabla stigao pre poluvremene i tokom celog meča predstavljao ključni faktor svog tima, posebno je donosio stabilnost ekipi u trenucima kada su Nagetsi znali da "pogube konce" igre.

Nagetsi nisu forsirali igru u reket na svog centra, ali je Jokić bio izuzetno efikasan i pronašao način da bude jedan od najefikasnijih igrača tima, dominirao je u oba reketa.

Pratili su ga Geri Heris i Vil Barton sa takođe po 18 poena, dok su po 16 ubacili Malik Bizli i Pol Milsap, u svom prvom meču protiv dojučerašnjeg tima.

Hokse je predvodio Denis Šruder sa 20 poena i šest asistencija, 19 je dodao Taurean Prins uz sedam skokova, 15 je postigao Marko Belineli, dok je dabl-dabl zabeležio Dvejn Dedmon sa 13 poena i deset uhvaćenih lopti.

Nagetsi imaju skor od dve pobede i tri poraza, a u sledećem meču gostuju Bruklin Netsima u ponedeljak uveče od 11 časova po našem vremenu. Drugi srpski košarkaš Nemanja Bjelica dobio je samo osam minuta na parkeru u pobedi Minesota Timbervulvsa nad Oklahoma Siti Tanderom 119:116.

Bjelica je pogodio trojku i imao skok, trener Tom Tibodo ga je izveo deset minuta pre kraja utakmice u trenutku kada su Vulvsi preokrenuli na 97:96 i više ga nije vraćao na parket.

Vulvse je do velike pobede predvodio Karl Entoni-Tauns sa 33 poena i 19 skokova, 25 je dodao Džimi Batler, 17 je ubacio Džef Tig uz deset asistencija, 16 Taž Gibson, a 14 Endru Vigins.

U ekipi Tandera najefikasniji je bio Rasel Vestbruk sa 27 poena, devet asistencija i osam skokova, a pratili su ga Karmelo Entoni i Pol Džordž sa po 23 poena.

Odličan u napadu je bio Stiven Adams sa 20 poena i osam skokova, ali nije mogao da obuzda sjajnog Taunsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: