Kad može Tramp... Kjuban razmišlja o kandidaturi

Vlasnik franšize Dalas Maveriksa Mark Kjuban rekao je u Atlanti da razmatra kandidaturu za predsednika SAD i "ovalni kabinet".

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

"To je nešto što ozbiljno razmatram. Možda se kandidujem kao nezavisni kandidat, ne znam još uvek. Ja sam za manju Vladu i mislim da ima rešenja za zdravstveno osiguranje", rekao je Kjuban, a prenosi američki AJC.

Vlasnik Maveriksa često kritikuje aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa koga su letos bojkotovali igrači Golden Stejt Voriorsa. Nisu otišli na prijem na kome su bili dok je Barak Obama bio predsednik.

Ustaljena praksa je druženje predsednika i sa ostalim sportistima, poput hokejaša ili igrača američkog fudbala. Nju Ingland Patriotsi recimo nisu odbili prijem, ali su neki igrači među kojima je i Tom Brejdi iz ličnih razloga otkazali posetu.

Tramp je ranije ove godine tvitovao da "Mark Kjuban nije dovoljno pametan da se kandiduje za predsednika Sjedinjenih Država". Ako o tome i razmišlja ozbiljno, Kjuban će na kandidaturu morati da sačeka bar do 2020. godine i kraja prvog mandata Donalda Trampa.

NBA

strana 1 od 637 idi na stranu