Sukob sa Vestbrukom, promašaji i Jokićev dabl-dabl

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je dabl-dabl u novoj utakmici predsezone, dok Boban Marjanović nije dobio priliku da igra.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

08:12

Sukob sa Vestbrukom, promašaji i Jokićev dabl-dabl
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Jokić je u porazu svog Denvera od Oklahome rezultatom 96:86 na parketu proveo 22 minuta i za to vreme postigao 12 poena, uz 11 skokova i 3 asistencije.

Momak iz Sombora jeste bio jedan od najistaknutijih igrača u ekipi Nagetsa, ali je, zbog nedovoljne angažovanosti saigrača, mnogo promašivao – pogodio je tek pet šuteva iz 16 pokušaja iz igre (0-3 za tri), pa je njegov tim bio u minusu 13 poena dok je bio u igri.

Jokić je na startu utakmice ušao u konflikt sa najboljim protivničkim košarkem Raselom Vestbrukom – srpski centar odgurnuo je prošlogodišnjeg MVP pokušavajući da prođe kroz blok, ovaj se iznervirao iako je bio u pitanju treći napad, snažno udario Nikolu i zaradio nesportsku ličnu grešku. Međutim, to mu nije smetalo da predvodi Tandere do trijumfa – postigao je 20 poena (9-13 iz igre), uz 7 asistencija, a odlično su ga pratile zvezde koje su tokom leta stigle u Oklahomu. Pol Džordž je dodao 19 poena, 11 skokova i 3 asistencije, dok je Karmelu Entoniju jedna uhvaćena lopta falila za dabl-dabl (16 poena i 9 skokova).

U redovima Denvera dominirao je Vil Barton sa 26 poena i 5 skokova, dok je jedini pored njega i Jokića sa dvocifrenim učinkom bio Geri Heris – 11 poena. Boban Marjanović je odigrao odlično prošle noći, ali nije dobio priliku da istu partiju ponovi protiv Toronta, koji je slavio nad Detroitom sa 116:94. Najbolji u redovima Reptorsa bio je Jonas Valančunas sa 18 poena i 11 skokova, Majls je bio najefikasniji sa poenom više, dok je Serž Ibaka dodao 14.

Očekivano, kod Pistonsa je dabl-dabl zabeležio Andre Dramond (14 poena i 11 skokova), ali je zanimljivo da je pogodio svih šest slobodnih bacanja. Iš Smit je postigao 22 poena i imao 8 uspešnih dodavanja, dok je Galovej meč završio sa 16 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: