Bogdan skromno, Bobi pauzirao, Džordž dominirao

U noći između petka i subote odigrano je osam utakmica predsezone u NBA ligi.

Izvor: MLJ

Subota, 07.10.2017.

08:15

Bogdan skromno, Bobi pauzirao, Džordž dominirao
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Izuzev Bogdana Bogdanovića srpskih igrača nije bilo na parketima najjače lige na svetu, a Bogdanovićevi Sakramento Kingsi su izgubili od San Antonio Sparsa sa 113:93.

Srpski reprezentativac se polako privikava na uslove u NBA ligi. Kao što je i najavio, trener Dejv Jeger mu polako daje minutažu, a ovog puta je Bogdanović odigrao 16 minuta i upisao četiri poena uz dva skoka i tri asistencije.

Najefikasniji u njegovoj ekipi je bio Vili Koli Stajn sa 14 poena, poen manje je imao Skal Labisije, a Dieron Foks i Badi Hild su imali po 12 poena.

U redovima Sparsa su dominirali Deni Grin sa 20 i Peti Mils sa 15 poena. Lamarkus Oldridž nakon razgovora sa Gregom Popovičem i dalje traži svoju najbolju igru, zbog koje je i došao iz Portlanda. On je imao 10 poena.

Klivlend Kavalirsi izgleda da odlično znaju zašto su doveli Dvejna Vejda i Derika Rouza. Njih dvojica su protiv Indijana Pejsersa u pobedi 106:102 pokazali da igrače superstar kalibra nikada ne treba otpisivati.

Vejd je za 22 minuta na parketu upisao 20 poena i bio najefikasniji u svojoj ekipi, a Rouz je za 14 minuta imao 15 poena i tri asistencije. Pobedi Kavsa je osim njih dvojice doprineo još i pridošlica iz Bostona Džej Krauder koji je imao 17 poena.

Na drugoj strani su Domantas Sabonis i Ti Džej Lif bili najbolji sa 17, odnosno 18 poena. Lens Stivenson je imao 13, a potencijal u reketu Majls Tarner 13.

Boban Marjanović nije igrao u ubedljivoj pobedi Detroit Pistonsa nad Atlanta Hoksima 109:87. Umnogome izmenjen sastav Hoksa u odnosu na prošlu sezonu nije uspeo da se suprotstavi superiornom timu iz Detroita u kome su bolji od ostalih bili Ejveri Bredli i Tobajas Heris. Nekadašnji igrač Orlando Medžika je upisao 17, a bek Bostona 18 poena za manje od pola sata na parketu.

Marjanović je jedini koji uz Udriha nije igrao, a njegovi saigrači su odlično raspodelili minute i poene. Još 16 je dodao Elenson, a 15 Smit.

Janisu Adetokumbu kao da nije važno što se u NBA još igra predsezona. "Grik Frik" je u porazu Milvokija 114:101 od Čikago Bulsa još jednom imao zakucavanja sa zadrškom za "riplej", trojke sa zvukom sirene i ukupno 24 poena za 23 minuta u igri.

Problem je za Milvoki bio to što ga niko osim Krisa Midltona sa 14 poena nije ispratio pa je Čikago uz Mirotićevih, Valentajnovih i Portisovih po 15 i Holidejev 21 poen izašao na kraj sa Baksima.

Na sličan način Kajri Irving je već ušao u "mod" regularnog dela sezone. Novi plejmejker Boston Seltiksa je za 25 minuta postigao 21 poen u pobedi Bostona nad rastućom Filadelfijom 110:102.

Kajri je šutirao 7 od 14 iz igre i imao još tri asistencije. Osim njega su dvocifreni bili još Braun, Smart, Rozijer i Bejns ali nijedan nije prebacio 13 poena (Rozijer).

Pol Džordž je sa 25 poena vodio Oklahoma Stii Tandere do pobede 102:91 nad Nju Orleans Pelikansima. U meču u kome se nisu previše istakli Karmelo Entoni i Rasel Vestbruk (obojica po 9 koševa) povukao je nekadašnji superstar Indijane koji je po svemu sudeći definitivno ostavio iza sebe tešku povredu noge iz 2014. godine.

U preostalim mečevima Vašington je bio bolji od Njujork Niksa 104:100 uz 19 poena i šest asistencija Džona Vola za Vizardse a Džezeri iz Jute su savladali Finiks sa 112:101.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: