Jokić 16 poena, Bogdanović skroman, Rade bez poena

Protekle noći u NBA ligi trojica srpskih košarkaša našli su se na parketima dvorana širom Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: PT

Utorak, 03.10.2017.

08:17

Jokić 16 poena, Bogdanović skroman, Rade bez poena
Foto: Tanjug/AP Photo/Riæ Pedroncelli

Nikola Jokić je u pobedi Denvera nad Los Anđeles Lejkersima, 113:107, postigao 16 poena uz dva skoka i tri asistencije (5/10, 3/4 za tri)

Reprezentatitvac Srbije Bogdan Bogdanović 'debitovao' je za Sakramento u trijumfu nad San Antonio Sparsima, 106:100.

Član najbolje petorke na nedavno završenom Evrobasketu odigrao je 13 minuta i za to vreme postigao dva poena (1/3) i uhvatio tri skoka.

I kao poslednji, Rade Zagorac je takođe odigrao prvi meč u dresu Memfisa, koji je sa 92:84 pobedio Orlando Medžik. Nekadašnji igral Mega Bemaksa za devet minuta nije uspe da se upiše u listu strelaca (0/5). Jokić je nastavio sa solidnim partijama u predsezoni, nakon što je u prvom meču postigao 12 poena, Somborac je sada upisao 16, a pritom je imao i dva lepa pâsa preko celog terena.

Njegovi Nagetsi odigrali su dobar meč na gostovanju u Los Anđelesu, a uz Jokića odličan meč odigrao je Geri Heris koji je utakmicu završio sa 25 poena. Od ostalih igrača, Milsap i Ernangomes su ubacili 11, dok su po sedam imali Barton, Mari i Plamli.

U poraženom sastavu Lonzo Bol je imao osam poena i četiri asistencije, dok je ponovo najefikasniji bio Kajl Kuzma sa 23 poena. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac nije se upisao u listu strelaca. Bogdan Bogdanović napravio je dugo željeni 'debi' za Sakramento Kingse, a učinak na kraju utakmice bio je skroman pošto je postigao dva poena i tri asistencije.

Jedini koš došao je posle kucanja iz tranzicije u drugoj četvrtini. Inače, vidi se da će srpskom igraču biti potrebno malo vremena da se privikne sve u Sjedinjenim Američkim Državama.

Odličan debi imao je peti pik sa ovogodišnjeg drafta Dieron Foks koji je za 16 minuta postigao isto toliko poena. Najefikasniji bio je Frenk Mejson sa 17 poena, Skal Labisije je ubacio 15, dok je Badi Hild postigao 12.

Kada je reč o Zagorcu, mladi srpski košarkaš na terenu je proveo devet minuta i za to vreme nije uspeo da postigne poen. Iz igre je šutnuo pet puta, ali nijednom nije bio precizan.

Ipak, njegovi Grizlisi slavili su protiv Orlanda sa 92:84, a najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Mario Čalmers sa 19 poena. Od ostalih mečeva, Dalas Meveriksi su slavili protiv Milovki Baksa sa 106:104, uz 12 poena Jogija Ferela, devet Herisona Barnsa i osam Seta Karija. U poraženom timu Rašad Von je postigao 20, dok je Mirza Teletević upisao osam poena i sedam skokova.

"Novi" Boston Seltiksi slavili su u TD Gardenu protiv Šarlota sa 94:82. Kajri Irving meč je završio sa devet poena i tri asistencije, Hejvord je ubacio pet, dok je Džejson Tejtum postigao devet poena.

U preostala dva meča, na kineskoj turneji Vašington Vizardsi su bili ubedljivi protiv Long Lajonsa 126:96, dok je Juta Džez u Australiji pobedila Sindej Kingse sa 108:94.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: