Vestbruk postaje najplaćeniji u istoriji NBA!

Američki košarkaš Rasel Vestbruk potpisao je novi petogodiššnji ugovor sa Oklahomom i postao najplaćeniji igrač u istoriji NBA lige.

Izvor: SM

Petak, 29.09.2017.

22:12

Vestbruk postaje najplaćeniji u istoriji NBA!
Getty Images

Kako navodi ESPN, najkkorisniji igrač NBA dogovorio je saradnju sa Tandersima vrednu 205 miliona dolara.

Detalje ovog ugovora dogovorili su Raselov agent, Ted Fučer i generalni menadžer Oklahome Sem Presti.

Ugovor će početi da važi od početka sledeće sezone, a to znači da će Vestbruk za šest sezona zaraditi 233 miliona dolara.

Plejmejker Oklahome iza sebe ima sezonu kakvu niko nije imao u poslednjih 45 godina, prosečno je beležio tripl-dabl sa 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije uz 1,63 ukradene lopte po utakmici.

Na 82 utakmice zabeležio je čak 42 tripl-dabla, a u tim utakmicama Tander je imao skor 33-9. U dva navrata tokom sezone je imao seriju od sedam tripl-dablova, po čemu je prvi u istoriji NBA.

Bio je igrač meseca Zapadne konferencije u novembru i februaru, a četiri puta igrač nedelje. Doveo je Tander do plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: