Vejd: Radujem se igranju s mojim bratom Lebronom

Novi bek Klivlend Kavalirsa je Dvejn Vejd. Doskorašnji igrač Čikago Bulsa ponovo je u ekipi sa Lebronom Vejdom i baš zbog toga je posebno srećan.

Izvor: MLJ

Sreda, 27.09.2017.

23:59

Vejd: Radujem se igranju s mojim bratom Lebronom
Getty images

Njih dvojica su od 2010. do 2014. godine u Majamiju osvojili dve titule šampiona NBA lige (2012, 2013.) i tokom tog perioda učvrstili prijateljstvo.

"Nema boljeg mesta da sada nastavim da igram na najvišem nivou. Klivlend veruje u moje kvalitete i ono što mogu da doprinesem timu kao igrač i kao lider. Radujem se i igranju sa mojim bratom Lebronom. Već smo osvojili dva šampionata zajedno, nadam se da ćemo i treći", rekao je "Fleš" za ESPN.

Svoju sreću zbog novog-starog saigrača nije krio ni Lebron Džejms.

"To je tip, daj čoveče, on je jedan od mojih najboljih prijatelja. To je kao kada krenete u školu, uđete u učionicu i niste sasvim sigurni ko su ostali drugari iz odeljenja, a onda kada uđete vidite da vam je tamo jedan od najboljih drugova i kažete sebi 'Da, ovo će biti zabavno'. Biće ovo dobar razred. To je osećaj koji sam imao", rekao je Džejms.

Vejd je vratio osam miliona dolara od svojih 23.8 miliona plate za sezonu 2017/2018. da bi otkupio ugovor sa Bulsima i postigao dogovor sa Klivendom. Odlazak iz rodnog grada je bio težak jer je njegova majka dolazila na utakmice. Osim toga, ispunio je san igrajući za Bulse.

"Tim sada ide u drugom pravcu što me je navelo da ponovo procenim svoju odluku. Biti u timu koji je u procesu reizgradnje ne poklapa se sa onim gde je trenutno želim da budem bez obzira na to koliko ta odluka može da bude teška", rekao je Vejd.

On će u Klivlendu igrati za godišnju platu od 2.3 miliona dolara, a ima ugovor na godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: