"Sirote bebice, ne mogu da igraju dan za danom"

Čarls Barkli kritikovao je NBA ligu zbog promene rasporeda utakmica kako bi olakšala igračima napornu sezonu, a nije poštedeo ni košarkaše.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

NBA je produžio trajanje sezone, ukinuo niz od 18 uakmica tokom 30 dana i četiri tokom pet noći, te "ublažio" neke druge serije većeg broja utakmica u kratkom periodu.

"Sirote bebice ne mogu da igraju dan za danom. Zarađuju 20, 30, 40 miliona dolara godišnje. Ali želimo da im ugodimo. Ne smemo da ih preopteretimo. Zato ćemo im samo olakšati. Privatni avioni i hoteli sa četiri zvezdice nisu dovoljni", rekao je kao uvek bez dlake na jeziku Barkli.

* NBA timovi više neće moći da odmaraju zvezde

Sarkastični "Veliki lajavac" je potom uozbiljio ton kada je izrazio svoje razočaranje ligom.

"Besan sam, mnogo sam besan na NBA što ne kaže ovim momcima: "Stanite malo, plaćamo vas 30, 40 miliona dolara, a ne možete da igrate košarku dva dana u nizu?" Mislim da je lakrdija što im NBA jednostavno ne naredi da igraju. Produženje sezone je smešno", dodao je Barkli, "Sedeo sam sa starijim igračima koji su putovali vozovima i igrali tri dana u nizu. Sramotno je što ovi momci ne žele da igraju dan za danom, a imaju sve što žele".

On smatra da igrači iskazuju nepoštovanje prema navijačima kada preskaču utakmice kako bi se odmorili.

"Nikad nisam bio ni blizu 20, 30, 40 miliona godišnje. Osećao bih obavezu da zarađujem toliko novca. Pomislio ih: "Ovaj čovek me plaća 40 miliona. Igraću dve utakmice zaredom". Ja sam igrao dve zaredom i leteo komercijalnim letom. Igrao sam četiri utakmice u pet dana i leteo komercijalnim letom. To je tužno. Znaš da navijač dolazi na utakmicu jer ima jednu priliku godišnje da te vidi, a ti kažeš moći ćeš i sledeće", zaključio je uvek iskreni Barkli.

NBA

strana 1 od 625 idi na stranu