Lebron: Tramp probudio rasiste i vratio ih u modu

Najbolji igrač današnjice, Lebron Džejms optužio je američkog predsednika Donalda Trampa da je "u modu" vratio rasnu mržnju i netrpeljivost.

Izvor:

Sreda, 16.08.2017.

10:10

Lebron: Tramp probudio rasiste i vratio ih u modu
Getty Images

Izjava 'Kralja' dolazi posle izjava Donalda Trampa o odgovornosti onih kojih su izazvali nedavne nerede u saveznoj državi Virdžiniji.

"Uvek je postojala rasna mržnja u SAD. To je poznato, ali je Donald Tramp to vratio u modu", naveo je igrač Klivlend Kavalirsa na Tviteru.

Džejms je reagovao na Trampovu izjavu koji je u Njujorku ponovio svoju prvobitnu i kontroveznu reakciju o nedavnim neredima ui Virdžiniji, ocenivši da su "obe strane" krive.

Tramp se našao na udaru kritika pošto je optužio "mnoge strane" za mržnju i netrpeljivost, bez otvorenog spominjanja neonacista i rasista koji su organizovali skup u Šarlotsvilu u državi Virdžinji, gde je stradala jedna žena.

"Ja sam neko čiji se glas čuje, tako da koristim priliku da kažem da je ljubav jedini način da poboljšamo društvo. Jedino tako možemo nešto da postignemo", rekao je Džejms.

Lebron ima običaj da se politički angažuje, pa je tako tokom predizborne kampanje za predsedničke izbore održane prošle godine podržao Trampovu protivnicu, demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: