ESPN: Odlazak Kajrija Irvinga je neizbežan

Kajri Irving napravio je veliki "bum" na severnoameričkom kontinentu kada je upravi Klivlend Kavalirsa rekao da želi da napusti franšizu.

Izvor: PT

Ponedeljak, 24.07.2017.

21:16

ESPN: Odlazak Kajrija Irvinga je neizbežan
Getty Images

Njegov potez može se gledate sa više strana, ali kao glavni argument uzima se to da Irving želi da izađe iz senke Lebrona Džejmsa i da on bude taj predvodnik neke franšize.

Statistika u Klivlendu nam govori da on još nije spreman za to, pošto su Kavsi izgledali očajno na terenu kada nije bilo "Kralja" Džejmsa, a Kajri je bio na terenu.

Ipak, statistika nije sve na ovom svetu i sa 25 godina, Irving sa punim pravom želi da se okuša kao lider ekipe. Upravo zbog toga novinar ESPN Zek Lou smatra da je ovaj trejd gotovo neizbežan i da je pitanje šta će Klivlend dobiti za njega.

Irving je izrazio želju da ode u neki od četiri kluba (Njujork, Minesota, San Antonio i Majami), međutim sada kada je napravio već ovoliki "bum" on se tu mnogo ne pita, jer nema u ugovoru "no-trade" klauzulu koja mu omogućava da bira u koji će klub. Po Zeku Lou, Kavsi traže mnogo za Kajrija, što je i logično, s obzirom da je u 25. godini već četiri puta bio Ol-star, osvojio NBA prsten, bio MVP Ol-star utakmice, dok je uspeo i da pobedi u takmičenju šutiranja trojki.

Irving mnogo vredi, ali je tim iz Ohaja stavio u lošu poziciju, jer ne mogu mnogo da manevrišu u trejdovima. Gotovo sigurno, Lebron Džejms će napustiti Klivlend sledećeg leta i pretostavlja se da će franšiza za Kajrija tražiti jednog dobrog igrača i buduće pikove.

Poznato je da uprava Kavalirsa nije specijalno sposobna, pošto sedam godina nisu uspeli da Lebronu dovedu dobre igrače, pa je on zbog toga otišao u Majami sa kojim je mogao da pobeđuje. Irving može da pobeđuje i to je i uradio 2016. godine, ali takođe zna da kad Lebron ode u timu neće ostati mnogo toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: