Divac ponudio Porteru 106 miliona $

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac pojačava šut spolja Sakramento Kingsa, trećim pikom sa drafta 2013. godine.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 03.07.2017.

14:00

Divac ponudio Porteru 106 miliona $
Getty images

Kingsi su ponudili 106 miliona dolara za četiri sezone igraču Vašington Vizardsa Otu Porteru.

Porter je tek u nedavno završenoj sezoni u NBA ligi pokazao kvalitetnije igre zbog kojih je pre četiri godine bio izabran kao treći pik na draftu iza Entonija Beneta i Viktora Oladipa.

Prvih sezona u Vašingtonu nije pokazivao zavidan kvalitet sa nešto više od dva poena po utakmici uz tek svaku petu pogođenu trojku.

Prethodna sezona je za Portera bila najuspešnija – 13,4 poena, 6,4 skoka uz 43,4 odsto šuta van linije 7,25, a po procentu šuta za tri poena je bio šesti u NBA.

Novog igrača Kingsa, Dierona Foksa često porede sa Džonom Volom, sa kojim Porter igra u prestonici SAD, pa Divac smatra da bi mu bio sjajan partner u spoljnoj liniji.

Vizardsi imaju nešto manje od dva dana da izjednače ponudu Kingsa, koji zbog velikog broja novih mladih igrača imaju prostora u svom seleri kepu.

Izdašna ponuda iz Kalifornije još uvek ne mora da znači ništa jer Porter ima vremena da pregovara i sa drugim timovima, dok na drugoj strani Kingsi na tržištu slobodnih agenata imaju Andrea Robersona, Kentevijusa Koldvel Poupa, Nikolu Mirotića, Bojana Bogdanovića, Džonatona Simonsa, a pregovaraju i sa Vinsom Karterom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: