Minesota nije dugo čekala: Džef Tig kod Bjelice

Američki plejmejker Džef Tig novi je saigrač Nemanje Bjelice u Minesoti Timbervulvs. Minesota je u petak trejdovala Rikija Rubija i odmah mu pronašla zamenu.

Izvor: MLJ

Subota, 01.07.2017.

13:20

Minesota nije dugo čekala: Džef Tig kod Bjelice
Getty images

Džef Tig je sa Minesotom potpisao trogodišnji ugovor vredan 57 miliona dolara odmah po početku prelaznog roka za slobodne agente.

Od pokušaja da angažuju Tiga odustali su Njujork Niksi, a 29-godišnji plejmejker će odlaskom Rubija postati glavni organizator igre "Vukova". Rubio je put Jute Džez otišao za zaštićenog pika prve runde drafta 2018.

Minesota je u timu posle odlaska Dana, Lavina i Rubija imala samo još Tajusa Džonsa pa je trebalo popuniti mesto pleja. Tig ima iskustva igranja u plejofu i sa Indijana Pejsersima prošle godine, ali i sa Atlantom Hoks.

Uz Džimija Batlera i Džefa Tiga koji su pristigli ove nedelje i već postojeće snage Karl Entoni Taunsa, Endrjua Viginsa Minesota ima vrlo konkurentnu ekipu za plejof na kraju sledeće sezone.

"Vukovi" nisu igrali u plejofu punih 14 godina od sezone 2003/2004. kada je za njih igrao Kevin Garnet. Saigrači su "Mr Bik Tiketu" tada bili Latrel Sprivel, Voli Zrbijak, Majkl Olovokendi, Sem Kasel i sadašnji trener Čikago Bulsa, Fred Hojberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: