Radičević u Nagetsima tokom leta

Denver Nagetsi su odredili spisak igrača koji će igrati letnju ligu, a među imenima je i 57. pik iz 2015. godine, Nikola Radičević.

Izvor: MLJ

Subota, 01.07.2017.

09:12

Radičević u Nagetsima tokom leta
Foto Printscreen Youtube

Radičević (23) je bek koga su Denver Nagetsi draftovali godinu dana posle Nikole Jokića, a tada je predviđen kao zamena za Džamira Nelsona.

Nelson je u međuvremenu odigrao dobru sezonu i potisnuo je Emanuela Mudieja sa mesta plejmejkera, ali Denver nastavlja da gradi mladu ekipu pa možda generalni menadžer Tim Koneli u njoj vidi mesta i za srpskog igrača.

Radičević je pažnju na sebe skrenuo još 2009. godine igrajući za Srbiju (igrači do 16 godina). Tri godine kasnije kao 18-godišnjak potpisuje za Kahasol iz Sevilje i igra za tim u kome su nastupali Tomas Satoranski, Kristaps Porzingis i Vili Ernangomes.

Tokom prvih sezona nije dobijao mnogo prostora u igri pored Satoranskog, a kasnije Bena Vudsajda.

Prošle sezone je odigrao 28 utakmica, u 25 je bio starter i prosečno je beležio 9,3 poena, 2,7 asistencija i 2,4 skoka, ali uz dve izgubljene lopte po meču za 25 minuta u igri.

Prilikom drafta 2015. kao mana na kojoj bi trebalo poraditi navedene su izgubljene lopte i poentiranje. Slične nedostatke ima i Emanuel Mudiej, s tim što je Mudiej izabran kao 7. pik na draftu iste godine. Radičević se dobro snalazi u pik end rol igri.

U Denveru ga prošle godine nisu razmatrali kao opciju zbog toga što mu ugovor nije isticao ovog leta, ali su ga sada stavili na spisak za letnju ligu.

Letnju ligu će za Nagetse odigrati i neki od sadašnjih saigrača Nikole Jokića, Huančo Ernangomes i Malik Bizli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: