Hrvati besni na NBA: Šarić je pokraden!

Hrvatska jasnost besna je što Dario Šarić nije izabran za najboljeg rukija (početnika) u NBA ligi.

Izvor: AK

Utorak, 27.06.2017.

13:09

Hrvati besni na NBA: Šarić je pokraden!
Foto: Getty images

Šarić je već u prvoj sezoni dresu Filadelfija 76ersa postao jedan od ključnih igrača tima, a prosečno je beležio 12,8 poena uz 6,3 skokova i 2,2 asistencije.

Tokom sezone je na 14 utakmica postigao više od 20 poena, a imao je i deset dabl-dabl učinaka. Vrhunac je imao protiv Čikago Bulsa kojima je ubacio 32 poena.

Međutim, nagrada za rukija godine otišla je u ruke plejmejkera Milvoki Baksa Malkoma Brongdona, 36. pika da prošlogodišnjeg drafta, koji je imao prosek od 10,2 poena uz 4,2 asistencije i 1,1 ukradenih lopti po meču.

" Velika nepravda prema Dariju Šariću", piše Tportal, dok je Index još žustriji u svojoj kritici, "Šarić je pokraden!"

"Mnogi ljubitelji NBA lige ostali su u šoku kada je pročitano ime Malkolma Brogdona kao najboljeg rukija sezone. Statistika je bila na strani Darija Šarića, mnogi stručnjaci su mu već dodelili nagradu, ali je presudilo (uz to što je Brogdon Amerikanac?!) to što je Brogdonova ekipa za razliku od Šarićeve otišla u plej-of", navodi zagrebački portal.

Nacionalnu pripadnost kao ključan faktor odluke ističu i u Jutarnjem listu: "Pored Amerikanca nije imao šanse!"

Nezadovoljni odlukom su bili i pojedini mediji u SAD, među njima i novinar prestižnog ESPN Džeon Hejs: "Dario Šarić je bio najbolji ruki. Kraj priče".

"Šarića može da uteši samo to što je jednoglasno izabran u najbolju petorku početnika NBA lige", zaključuje Večernji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: