Adetokumbo: Želim da budem najbolji svih vremena

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo istakao je da mu je cilj da postane najbolji igrač svih vremena u osvom sportu.

Izvor: AK

Nedelja, 25.06.2017.

15:41

Adetokumbo: Želim da budem najbolji svih vremena
Foto: Getty images

Adetokumbo je 22-godišnji krilni igrač Milvoki Baksa, a u prošloj sezoni je prosečno beležio 22,9 poena uz 8,8 skokova i 5,4 skokova po utakmici.

"Ne želim da zvučim arogantno, ali imam najviše moguće ciljeve. Želim da budem šampion sa Baksima, da budem MVP, da budem deo najboljih 50 svih vremena, da budem najbolji košarkaš u istoriji", rekao je "skromni" Adetokumbo.

Osim Janisa, još jedan Adetokumbo se profesionalno bavi košarkom, njegov dve godine stariji brat Tanasi je takođe krilni igrač španske Andore, prošle godine je bio član Njujork Niksa.

Mnoge zbuni kada čuju da su tamnoputa braća Adetokumbo Grci, a iako su im roditelji imigratni iz Nigerije, oni se osećaju kao istinski "Heleni".

"Niko ne može da kaže da nisam Grk. Ne znam ni za šta drugo u svom životu. Nikad nisam bio u Nigeriji. Mi smo deca od 11 miliona Grka. Naravno, želim da posetim Afriku, želim da pomognem deci da dobiiju šansu u životu, kao što sam ja u SAD", rekao je Janis.

Njegov brat ima mnogo teže iskustvo, pa se otvoreno zalaže za prava imigranata, kojih je sve više u Grčkoj.

"Dve i po godine nisam imao pasoš Grčke. Bio sam ilegalac. Zbog toga nisam mogao da igram za juniorsku reprezentaciju. Prvi put sam reprezentativac postao kao senior. Ne volim hipokrate. Imigranti bi trebalo da imaju pravo glasa, da budu aktivni građani, kao što je u drugim evropskim zemljama. Ne bi trebalo da se prezivate Adetokumbo da biste mogli da dobijete grčko državljanstvo. Kada sam imao 15 godina, pobedili smo rivala sa 100 poena, a jedan navijač je rekao: "Pustite ih da postignu koš". Ja sam mu odgovorio da oni nama ne daju da poentiramo u stvarnom životu", rekao je Tanasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: