Durent: Mama, uspeli smo!

Posle deset godina u ligi, titule MVP sezone, jednog izgubljenog finala, te osporavane odluke da pređe iz Tandera u Voriorse, Kevin Durent je postao šampion.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

"Jedva čekam da slavim u svlačionici sa saigračima. Ovo je sjajna grupa momaka, sjajna zajednica, sjajna arena, sjajni navijači. Srećan sam što sam deo ovoga", rekao je Durent.

Pre pet godina Durent je igrao svoje prvo NBA finale, nije uspeo da osvoji prsten sa Oklahoma Siti Tanderom, pa je prošlog leta doneo najtežu odluku u životu i prešao u Golden Stejt.

"Uspeli smo. Rekao sam ti kad sam imao osam godina. Uspeli smo", poručio je Durent svojoj majci, njegovom najvernijem navijaču, "Ona uvek zna koliko teško podnosim poraze. Uvek je bila uz mene, kao i otac, brat, cela porodica. Drago mi je što smo konačno uspeli", rekao je MVP finala NBA lige.

"Bio sam toliko nestrpljiv da nisam spavao dva dana pre ovog meča. Želeo sam da ostavim sve što imama na terenu. Sjajno je što smo osvojili titulu kod kuće. Moram da čestitam Klivlendu, držali su nas budnim sve vreme meča", dodao je KD.

Pomenute 2012. Durent je u finalu poražen od Majami Hita koji je predvodio Lebron Džejms, pa se sada revanširao svom velikom rivalu, ali i prijatelju.

"Ugledao sam se na njega od tog finala. Znao sam da će biti velika bitka, jedva sam čekao da ga izazovem. Ali ređao je tripl-dablove, jedini je smeo da me pogleda u uči. BIo je nezaustavljiv, žestoko smo se borili. Rekao sam mu da je sada 1-1 i da moramo opet ovo da ponovimo", istakao je Durent.

Stef Kari je drugi put postao šampion u tri godine, a već razmišlja o trećoj tituli.

"Naučili smo iz svega kroz šta smo prošli prošle sezone. Blagosloveni smo što se već tri godine borimo za titulu. Sjajno je vratili "Lerija" kući. Ovo je posebna stvar. Spreman sam da to uradimo opet", rekao je Kari.

NBA

strana 1 od 637 idi na stranu