Za Kavse nema dalje – "metla" ili tračak nade

Golden Stejt već priprema "metlu", a Klivlend ima još jednu šansu da odbrani čast u svojoj Kviken loans Areni.

Izvor: M.LJ.

Petak, 09.06.2017.

21:44

Za Kavse nema dalje –
Getty images

B92.net i noćas sa vama prati možda poslednju utakmicu serije između prošlogodišnjeg šampiona i prošlogodišnjeg finaliste NBA lige.

Treća utakmica između čete Tajrona Lua i Stiva Kera bila je najzanimljivija do sada. Posle uvodna dva teška poraza u Ouklandu, pravi doprinos je u napadu Kavalirsa počeo da daje Kajri Irving pa je treća utakmica bila najneivesnija u seriji.

"Ratnicima" je bio potreban Kevin Durent u najboljem izdanju, a njegova trojka preko Lebrona Džejmsa na 45 sekundi do kraja ispostavila se kao prelomna u meču.

Durent je na kraju završio sa 31 poenom, ali su tri poena za preokret na 114:113 bila ključna. Kavalirsima nije bilo dovoljno ni 39 poena Lebrona Džejmsa, ni 38 koliko je ubacio Kajri Irving, jer se na drugoj strani uz Durenta razgoropadio Klej Tompson sa 30 poena, a Stef Kari je imao 26.

Golden Stejt je uspeo da uradi ono što nije prošle godine, dobili su tri uzastopne utakmice protiv Kavsa i stavili Kavalirse pred gotovo nemoguću misiju.

Kavsi su prošle godine bili u zaostatku 3-1 i kada su ih već svi otpisali, uradili su nešto što niko nikada pre nije uradio u NBA finalu – vratili su se u seriju i postali šampioni.

Večeras imaju još jednu priliku, a vi budite uz B92.net tri časa posle ponoći, da zajedno pratimo možda poslednju utakmicu serije i novu metlu Ratnika, ili početak još jednog istorijskog povratka Konjanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: