Preokret Kavsa za korak do finala

Klivlend Kavalirsi došli su na korak do plasmana u treće uzastopno veliko finale NBA lige trećom pobedom nad Boston Seltiksima u finalu Istoka – 112:99.

Izvor:

Sreda, 24.05.2017.

08:13

Preokret Kavsa za korak do finala
Getty Images

Ipak, iako su lišeni pomoći prvog plejmejkera i najveće zvezde Ajzee Tomasa, koji je završio sezonu, momci iz Masačusetsa mogli su još jednom da šokiraju šampiona, ali je onda Kajri Irving preuzeo stvar u svoje ruke u trećoj četvrtini i dvocifren minus pretvorio u rutinsku završnicu.

Gosti su odlično počeli, posle 12 minuta košarke imali su deset poena viška, da bi sa identičnom prednošću otišli na veliki odmor. Međutim, onda se probudio 'Uncle Drew' i sa 21 poenom u trećem periodu, koji su Kavsi dobili (40:23) u potpunosti preokrenuo tok susreta.

Dodatni problem za domaće predstavljala je činjenica da je Lebron Džejms već na poluvremenu imao četiri faula, ali je 'Kralj' uspeo da izniveliše situaciju, sačuva se od daljeg 'problema' i dâ značajan doprinos trijumfu.

Još jednom je blistala velika trojka tima iz Ohaja, koja je ubacila rekordan broj poena kombinovano od kada je zajedno u Klivlendu – 93!

Najefikasniji je bio upravo Irving, sa rekordom karijere kada su doigravanja u pitanju – 42 poena (11/15 za dva, 4/7 za tri), četrii asistenciije, tri skoka.
Getty Images
Najbolje ga je pratio Bron sa 34 poena (14/21 za dva, 1/6 za tri), šest asistencija i pet uhvaćenih lopti, dok je Kevin Lav imao po 17 poena i skokova, uz pet dodavanja i dve blokade.

Osim 'trojke', istakao se još Tristan Tompson sa po sedam poena i uhvaćenih lopti, a Džej-Ar Smit i Iman Šampert dodali su po pet.

S druge strane, kod gostiju je najbolji bio Ejveri Bredli, junak trijumfa iz trećeg meča, sa 19 poena (6/12 za dva, 1/7 za tri), pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Al Horford zabeležio je 16 poena i sedam skokova, Džea Krauder imao je poen i uhvaćenu loptu više, dok je Keli Olinik ubacio 15 poena.

Serija se sada ponovo seli u Boston, a protivnika Golden Stejt Voriorsa u borbi za prstenje, odnosno reprizu prethodna dva finala, mogli bismo da saznamo u petak ujutru, pošto je naredni susret na programu između četvrtka i petka od 02.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: