Solidna "svirka" Džezera, ali Durent i Kari za 3-0

Golden Stejt Voriorsi pobedili su Jutu Džez u trećoj utakmici polufinala zapadne konferencije sa 102:91.

Izvor: M.LJ.

Nedelja, 07.05.2017.

09:01

Solidna
Getty images

Tim iz Ouklanda sada vodi sa 3-0 u seriji, a jedna od najboljih defanzivnih ekipa lige je u svojoj Vivint Smart Houm Areni došla na rub eliminacije.

Džezerima su presudili Kevin Durent i Stef Kari u poslednjoj četvrtini sa po 11 poena. Golden Stejt je u meč ušao odlučno i već na kraju prve četvrtine su imali dvocifrenu prednost od 10 poena.

Juta do poluvremena uspeva da preokrene i povede sa poenom razlike, a do kraja treće četvrtine rezultat i igra su izjednačeni. Razlika počinje da se pravi u polsednjoj četvrtini, pa se ono što je viđeno i protiv Portlanda, moglo se videti i u utakmici sa Jutom – protiv Voriorsa se mora igrati dobro do kraja.

Iako je Juta u većem delu meča bila u igri, u poslednjoj deonici su dve vezane trojke Durenta i Karija donele „Ratnicima“ prednost od 8 poena kada je semafor pokazivao tri minuta do kraja. Povratka za Džez nakon toga nije bilo.
Getty images
Za razliku od prve dve utakmice GSW se nije toliko oslanjao na protok lopte u napadu, pribegavali su izolacijama, pa se možda u tome može tražiti razlog i zašto je ekipa Džeza sve vreme bila egal.

Džez je u ovoj utakmici trojkom Rodnija Huda pre poluvremena prvi put poveo u seriji pri rezultatu 48:47 za Jutu.

Osim toga, Stef Kari do treće četvrtine nije bio na svom nivou, počeo je da pogađa u kasnijem delu meča dok Klej Tompson nije bio ni dvocifren, pa je Durent bio najefikasniji.
Durent je meč završio sa 38 poena i 13 skokova i prvi je igrač franšize iz Oklanda koji je imao uzastopne dabl-dabl brojke (minimum 25 poena i 10 skokova) u nekoliko utakmica od 1972. godine i Nejta Turmonda. Kari je dodao 23 poena, ali sa lošim procentima šuta iz igre 6 od 20, 5 skokova i 4 asistencije, Igudala je imao 11 poena, a Klej Tompson se zaustavio na 6.

Juta je svoje poene rasporedila znatno bolje. Gordon Hejvord je sa 29 poena ponovo bio najbolji u svojoj ekipi, ali je i on imao lošiji procenat šuta, 7 od 18 čemu je dodao i 6 asistencija i 2 skoka. Pratio ga je Gober sa 21 poenom, 15 skokova i 4 asistencije. Šelvin Mek je kao zamena za Džordža Hila imao 11 poena, a Ingls i Dijao su imali po 10.

Juta Džez je u polufinalu Zapada u sličnoj situaciji kao i Toronto Reptorsi na Istoku. Reptorsi se suočavaju sa eliminacijom u duelu sa Klivlend Kavalirsima istim rezultatom 0-3, a dva favorita za osvajanje titula su na sigurnom putu da finala konferencija obezbede sa dva "čišćenja" u polufinalnim duelima.

Sledeća utakmica ove dve ekipe je između ponedeljka i utorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: