Na Istoku gužva pred vratima plej-ofa

Osim nove pobede Portlanda koja je udaljila Denver od plej-ofa, odigrano je nekoliko značajnih utakmica u NBA ligi.

Izvor: ÐN

Petak, 07.04.2017.

09:51

Na Istoku gužva pred vratima plej-ofa
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

U noći između četvrtka i petka pobede su ostvarili Indijana, Čikago, Orlando, Vašington i Atlanta, posle čega se situacija, posebno na Istoku, dodatno zakuvala.

Košarkaši Čikaga slavili su protiv Filadelfije sa 102:90 i tako popravili svoje šanse za plasman u plej-of.

Bulsi su trenutno sedmi u Istočnoj konferenciji sa 39 pobeda, koliko ima i osmoplasirana Indijana, odnosno imaju trijumf više od Majamija.

U pobedničkom timu istakao se Džimi Batler, koji je upisao četvrti tripl-dabl u karijeri – 19 poena i po 10 skokova i asistencija. Nikola Mirotić je postigao 22 poena, a Džerijan Grant 15. Timote Livavi je bio najbolji u ekipi Filadelfije sa 18 poena. Košarkaši Atlante pobedili su Boston sa 123:116.

Pol Milsap je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena, Tim Hardevej mlađi je dodao tri poena manje, dok je Torian Prins ubacio 20. U poraženom timu, koji je upisao dva uzastopna poraza, najbolji je bio Ajzea Tomas sa 35 poena.

Boston je drugi u Istočnoj konferenciji sa dve pobede više od Klivlenda, ali i sa dva meča više. Atlanta je, na drugoj strani, "preskočila" Milvoki i trenutno zauzima peto mesto. Vašington je slavio protiv Njujorka sa 106:103.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bredli Bil sa 25 poena, od čega je postigao i možda odlučujuću trojku 49 sekundi pre kraja meča. Džon Vol je dodao 24 poena i osam asistencija, a Marćin Gortat 15.

Vašington se izjednačio sa Torontom po broju pobeda sa i četvrti je u Istočnoj konferenciji. Vizardsima je ovo bio 48. trijumf i vrlo su blizu toga da ostvare 50 pobeda u sezoni, što bi bilo prvi put od sezone 1978/79.

Karmelo Entoni je bio najefikasniji u ekipi Njujorka sa 23 poena. Šanse za plasman u plej-of zadržala je i Indijana, koja je prošle noći pobedila Milvoki sa 104:89, dok je Orlando bio bolji od Bruklina sa 115:107.

Istočna konferencija:

Photo: Screenshot (nba.com)
.

Zapadna konferencija:

Photo: Screenshot (nba.com)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: