Lebron stigao Karima i nastavio poteru za Majklom

Lebron Džejms, najbolji igrač današnjice i prva zvezda Klivlend Kavalirsa, nastavlja da piše istoriju NBA lige.

Izvor:

Ponedeljak, 03.04.2017.

18:13

Lebron stigao Karima i nastavio poteru za Majklom
Getty Images

'Kralj' je prethodne noći, u možda najboljem meču sezonu između Kavsa i Indijana Pejsersa (135:130) u Ohaju, upisao 11. tripl-dabl ove sezone.

Šampion je do važnog trijumfa u borbi za vrh Istoka stigao tek posle dva produžetka, a Bron je meč završio sa 41 poenom (13/29 za dva, 3/10 za tri), 16 skokova i 11 asistencija.

Ipak, nije nova sjajna partija razlog po kom se izjednačio sa legendarnim Karimom Abdul-Džabarom, odnosno nastavio poteru za 'Njegovim letećim visočanstvom' – Majklom Džordanom.

Okršaj sa Pejsersima bio je 787 uzastopni u kom je Lebron imao dvocifren poenterski učinak, na koliko je stao i nekadašnji centar Milvoki Baksa i Los Anđeles Lejkersa, dok je na prvom mestu najbolji igrač svih vremena sa 866 takvih partija u nizu.

Momak iz Akrona ove sezone, u kojoj želi da odbrani prsten i stigne do svoje četvrte šampionske titule, prosečno beleži 26,3 poena, 8,7 asistencija i 8,5 skokova, za nešto više od 37 minuta na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: