Portland ide ka plej-ofu, za Jokića sve manje nade

Portland grabi ka plej-ofu, a do šeste uzastopne pobede ovog puta vodio ga je Damijan Lilard sa 31 poenom, pet skokova i sedam asisstencija.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2017.

09:05

Portland ide ka plej-ofu, za Jokića sve manje nade
Lilard i Buker u borbi za loptu (Foto: Getty Images)

Podršku u pobedi nad Finiksom (130:117) je imao u Si Džej Mekolumu, koji je dodao 29 poena, a imao je i pet skokova i sedam asistencija. Portland sada ima skor od 38 pobeda i poraza i Jokićev Denver sada već ima ozbiljan problem da se eventualno domogne osme pozicije u Zapadnoj konferenciji.

“Čini mi se da smo sada pravi tim, ali jedino je važno da se domognemo plej-ofa. Mi sada igramo .500 košarku (podjednak broj pobeda i poraza), ali niko nije ušao u sezonu i rekao: ‘Hajde da igramo .500 košarku’. Voleli bismo da smo u boljoj situaciji”, rekao je Lilard.

Portland je igrao bez povređenog sentra Jusufa Nurkića, koji će zbog povrede noge propustiti sve utakmice do kraja ligaškog dela sezone. Od kako je trejdovan iz Denvera Nurkić je imao prosečan učinak od 15.5 poena, 10,4 skokova i 1,9 blokada.

Nurkić je imao sreće jer je povreda mogla da bude neuporedivo teža.

“Sve je to deo života, deo ovog posla. Ne želim da budem negativan”, rekao je Nurkić.

U ekipi Sansa najefikasniji je bio Devin Buker, koji je nedavno upisao 70 poena. Ovog puta zaustavio se na broju 31 (tri skoka, sedam asistencija), a pratio ga je Ti Džej Voren sa 25 poena. Najuzbudljiviji meč odigrali su Čikago i Atlanta, a pitanje pobednika rešio je Džimi Batler, što sa 33 upisana poena, što pogocima s linije slobodnih bacanja u samom finišu utakmice. Pratio ga je Radžon Rondo sa 25 poena, dok je Nikola Mirotić imao učinak od osam poena, devet skokova i pet asistencija. U timu Atlante, koji je vodio dobar deo meča, Denis Šroder je bio efukasniji od ostalih sa 29 poena.

Batler je u uzbudljivom finišu prvo pogodio trojku za 102:102, a potom je pri rezultatu 104:104 izborio faul pri šutu za dva poena, a zatim realizovao oba slobodna bacanja. Blejk Grifin je postigao 36 poena, Kris je dodao još 29, i to su bili ključni igrači u novoj pobedi Klipersa nad Lejkersima (115:104), što je ujedno bio i 800. trijumf trenera Doka Riversa u karijeri.

„Volim ovaj tim. Kada smo zdravi igramo veoma dobro, naročito u velikim utakmicama“, rekao je Rivers.
Dok Rivers (Foto: Getty Images)
Za razliku od njega Luk Volton, trener Lejkersa, nema nijedan razlog za zadovoljtsvo.

„Poslednjih nekoliko godina su najgore u istoriji Lejkersa i to nije OK“, rekao je Volton.
Nikola Vuèeviæ (Foto: Getty Images)
Nikola Vučević je imao odlično vreče u dresu Orlanda, postigao je 27 poena, uz 11 skokova i jednu asistenciju, za 32 minuta igre. To, ipak, nije bilo dovoljno, čak i uz 22 poena Gordona, te po 20 poena Pejtona (11 asistencija, 11 skokova) i Furnijea, da se pobedi Bruklin (111:121). U domaćem timu izdvojio se Lopez sa 30 poena, dok je Buker zabeležio 23. „Klupa“ Bruklina je ponovo bila na visokom nivou, a prosečan učinak joj je 45.5 poena.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: