Sparsi stigli Voriorse, veliki Vins Karter

San Antonio Sparsi savladali su prethodne noći Atlanta Hokse 107:99 i izjednačili se sa Golden Stejt Voriorsima na čelu NBA lige

Izvor:

Utorak, 14.03.2017.

10:24

Sparsi stigli Voriorse, veliki Vins Karter
Getty Images

Teksašane je do trijumfa predvodio neverovatni Kavai Lenard sa 31 poenom, a ekipa Grega Popoviča ima isti učinak kao i Golden Stejt Voriorsi – 52 pobede i 14 poraza.

Veče je obeležila i sjajna partija veterana Vinsa Kartera, koji je u pobedi Memfis Grizlisa nad Milvoki Baksima 113:93, postao tek šesti igrač koji je ubacio dvadeset i više poena u petoj deceniji života, kao i prvi četredesetogodišnjak sa šest ubačenih trojki, šutiravši bez promašaja iz igre – 24 poena (2/2 za dva, 6/6 za tri).

Čikago Bulsi prekinuli su seriju loših rezultata slavljem u Šarlotu nad Hornetsima 115:109, Toronto Reptorsi nisu imali problema protiv Dalas Meveriksa 100:78, Juta Džez porazila je Los Anđeles Kliperse 114:108, dok su Sakramento Kingsi bili bolji od Orlando Medžika – 120:115.

Odlične partije zabeležili su i naši reprezentativci – Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do novog trijumfa u borbi za plej-of, a sličan učinak imao je i Nemanja Bjelica u slavlju Minesota Timbervulvsa.
Getty Images
Najbolji igrač 'Mamuza' još jednom je pokazao zašto je potcenjeni MVP, ujedno povećavši šanse svog tima da u borbi za titulu ima prednost domaćeg terena.

Za 38 minuta u igri ubacio je 31 poena (7/16 za dva, 3/8 za tri), uz pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Najbolje ga je pratio Peti Mils sa 15 poena i devet asistencija, Dejvid Li i Deni Grin dodali su po 14, a Pau Gasol 13 poena i deset uhvaćenih lopti.

Kod Hoksa je najbolji bio Denis Šreder sa 22 poena i deset uspešnih dodavanja, a odličan je bio i rezervista Tim Hardavej junior sa 17 poena.

Pol Milsep zabeležio je 16, a Kent Bejzmor 15 poena. 'Vinseniti' je 36. pobedi Grizlisa u sezoni pokazao da i dalje može ravnopravno da se nosi sa momcima od koji je duplo stariji, ušvavši u društvo Karima Abdula-Džabara, Roberta Periša, Džona Stoktona, Karla Melouna i Majla Džordana.

Vins je za pola sata na parketu upisao 24 poena (2/2 za dva, 6/6 za tri), pet skokova, tri ukradene i dve asistencije.

Majk Konli dodao je 20 poena i deset asistaencija, Toni Alen imao je 15 poena i četiri uhvaćene lopte, a Zek Rendolf poen manje i tri skoka više.

Kod Baksa se najviše istakao Janis Adetokumbo sa 18 poena, pet skokova i četiri dodavanja, ali je samo još ruki Malkom Brogdon bio na njegovom nivou sa 15 poena i osam asistencija. Greg Montro i Metju Delavedova zabeležili su po 13 poena.

ISTOČNA KONFERENCIJA

nba.com

ZAPADNA KONFERENCIJA

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: