Derozan ponovo junak, pobeda Kavsa, Kari 0/11 za 3

Prethodna noć u NBA ligi još jednom je protekla u znaku Demara Derozana, koji je pogodio šut za pobedu Toronto Reptorsa u Medison Skver Gardenu.

Izvor:

Utorak, 28.02.2017.

09:00

Derozan ponovo junak, pobeda Kavsa, Kari 0/11 za 3
Getty Images

Sjajni bek tima iz Kanade bio je precizan na 1,9 sekundi pre kraja, posle finte i šuta preko Derika Rouza, za trijumf nad Njujork Niksima – 92:91.

Nove pobede ostvarili su i Klivelnd Kavalirsi, savladavši Milvoki Bakse pred svojim navijačima 102:95, odnosno raspoloženi Golden Stejt Voriorsi – protiv 76ersa u Filadelfiji – 119:108.

U preostalim mečevima, Atlanta Hoksi su neočekivano lako porazili Seltikse u Bostonu 114:98, Dalas Meveriksi bili su bolji u Teksasu od Majami Hita 96:89, dok su Indijana Pejsersi iznenadili Hjuston Roketse kao gosti – 117:108.

Na parketu se našao i jedan od srpskih predstavnika, Nemanja Bjelica upisao je dabl-dabl u pobedi Minesota Timbervulvsa protiv Sakramento Kingsa – 102:88.
Getty Images
Demar je u potpunosti preuzeo brigu na ekipom, a tako će biti sve do početka plej-ofa pošto je Kajl Lauri, prvi plej tima, operisao zglob i čeka ga pauza. Niksi su na poluvremenu imali 12 poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno za Derozana.

Za 37 minuta na parketu postigao je isto toliko poena (12/22 za dva, 1/3 za tri), uz osam skokova i dve asistencije. Najveću podršku imao je u Seržu Ibaki koji je imao 15 poena, a dvocifren je bio još i Jonas Valančunas sa 10.

Karmelo Entoni ponovo je bio najbolji među Niksima, sa 24 poena (7/17 za dva, 2/9 za tri) i četiri uhvaćene lopte, ali je promašio šut za pobedu uz zvuk sirene.

Kortni Li i Derik Rouz dodali su po 16 poena, dok je Lens Toms upisao 12. Fila se sjajno držala protiv Voriorsa, sve do finiša imala je aktivan rezutlat, ali su daleko kvalitetniji i iskusniji gosti ipak uspeli da prelome susret kada je trebalo. Međutim, ono što je obeležilo okršaj jeste čak 11 promaša Stefena Karija za tri poena, čime je izjednačio negativni rekord lige.

Stef je i pored toga uspeo da postigne 19 poena (7/12 za dva, 5/5 bacanja), a imao je i šest asistencija, kao i četiri skoka.

Najefikasniji u timu gostiju bio je Kevin Durent sa 27 poena, osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije, Drejmondu Grinu nedostajalo su četiri skoka za tripl-dabl (14 poena, 11 asistencija), dok je odličan učinak imao i Klej Tompson sa 21 poenom.

S druge strane, Dario Šarić nastavio je sa konstantnim partijama, a nikada nije bio bliži svom prvom trip-dablu u najjačoj ligi sveta – sa 21 poenom (6/9 za dva, 0/6 za tri) i po sedam skokova i asistencija. Robert Korvington i Ričard Holms ubacili su po 15, a Džerald Henderson jedan više. Baksi su zahvaljujući raspoloženim rezervistima dobrano namučili aktuelne šampione u Ohaju, ali nisu imali dovolnjno snage da naprave iznenađenje.

Za tako nešto najzaslužniiji je bio Kajri Irving sa 25 poena (8/16 za dva, 2/4 za tri), devet proigravanja i četiri skoka, a standardno dobar bio je i Lebron Džejms ubacivši 24 poena, deset uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Značajan učinak imali su i rezervisti Derik Vilijams sa 14 poena i sedam skokova, odnosno Kajl Korver sa 13.

U dresu Milvokija još jednom je zablistao Malkom Brogdon sa 20 poena (5/9 za dva, 3/6 za tri) i pet asistencija, Greg Monro ubacio je 13, a Džon Henson deset poena.

ISTOČNA KONFERENCIJA

nba.com
.

ZAPADNA KONFERENCIJA

nba.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: