Somborac potvrdio NBA klasu (VIDEO)

Nikola Jokić je na Ol-star meču NBA "zvezda u usponu" potvrdio da je trenutno jedan od najboljih košarkaša svoje generacije.

Izvor: AK

Subota, 18.02.2017.

08:20

Somborac potvrdio NBA klasu (VIDEO)
Foto: Getty images

Jokić je u Nju Orleansu bio jedan od ključnih igrača tima Sveta u pobedi nad timom SAD 150:141, iako je po efikasnosti bio daleko iza MVP-ja utakmice Džamala Mareja (36p, 11as), Badija Hilda (28p) i Kristapsa Porzingisa).

Somborac je ubacio 12 poena, pogodivši šest od devet šuteva, ali "floterom" u samoj završnici utakmice overio pobedu svoje ekipe. Osim toga, Jokić je bio jedan od najboljih skakača sa 11 uhvaćenih lopti i asistenata meča sa osam proigravanja, nekoliko u svom magičnom stilu bez gledanja.

Imao je i dve ukradene ali i četiri izgubljene lopte. Jokić je ovaj učinak ostvario za 21 minut igre, a posebno je bio efektan u prvom poluvremenu kada je za sedam minuta na parketu postigao osam poena uz po četiri skoka i asistencije.

Jokić nije završio svoj nastup u Nju Orleansu, u nedelju ujutru će učestvovati u nadmetanju u veštinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: