Prvi u istoriji – tripl-dabl sa manje od 10 poena!

Krilo Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin ušao je u istoriju NBA lige kao prvi igrač koji je ostvario tripl-dabl bez dvocifrenog broja poena.

Izvor: AK

Subota, 11.02.2017.

08:17

Prvi u istoriji – tripl-dabl sa manje od 10 poena!
Foto: Getty images

Grin je u pobedi Voriorsa nad Memfis Grizlisima 122:107 postigao svega četiri (2/6 iz igre), ali je imao 12 skokova, te po deset asistencija u ukradenih lopti, uz pet blokada.

Tako je Grin "ukrao" slavu saigraču Kleju Tompsonu koji je predvodio "ratnike" sa 36 poena ubacivši osam trojki, a pratili su ga Kevin Durent sa 24 i Andre Igudala sa 22 poena.

Voriorsi imaju skor 18-0 kada Grin ostvario tripl-dabl, što je statistički najbolji niz jednog igrača u istoriji NBA lige. On je prvi od 1973. kada su počele da se broje ukradene lopte i blokade koji je na jednom meču imao najmanje deset ukradenih i pet "rampi".
Koliki je imao uticaj na ovaj meč pokazuje činjenica da su Voriorsi nadigrali Grizlise 26 razlike s njim na parketu, a da su bili u zaostatku 11 poena dok Grin nije igrao.

Razlika je pre svega u odbrani, Voriorsi su šutirali 35 odsto sa Grinom, a izgubili 20 odsto lopti bez njega. Grizlisi su šutirali 38% kada je Grin u reketu, a 70% kada je na klupi.

Najefikasniji u redovima Grizlisa bio je Majk Konli sa 20 poena i devet asistencija, po 17 su dodali Mark Gasol (7as, 6sk) i Zek Rendolf koji je imao 13 skokova, dok je 15 ubacio Toni Alen uz devet uhvaćenih lopti.

Voriorsi predvode NBA ligu sa skorom 45-8, dok su Grizlisi šesti na Zapadu sa 33-23.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: