Džekson: Beron i ja se naduvamo pre meča, pa...

Stiven Džekson, šampion NBA lige sa San Antonio Sparsima, rekao je da je često pušio marihuanu pre mečeva najjače lige sveta.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Beron Dejvis: Oteli su me vanzemaljci

Džekson je govorio o svojoj četrnaestogodišnjoj karijeri na radiju u Torontu, istakavši da je za 'rituale' Berona Dejvisa i njega znao i trener Don Nelson, koji ih je podržavao.

"Niko ne zna ovu priču, ovo je prvi put da je pričam nekome, gostovali smo u Juti, a oko nas sve ljudi iz antidoping komisije. Radimo poslednji test u sezoni, što znači da možemo da pušimo marihuanu bez problema do kraja sezone, zar ne? Don Nelson, koji je stalno s nama pričao o 'travi', bio je potpuno kul što se svega toga tiče. I, tako, Beron i ja napuštamo svlačionicu bukvalno vrišteći od smeha jer znamo da nam je poslednji test i da možemo da 'duvamo' do kraja sezone... U tom trenutku prilazi nam Nelson i oduševljeno nam 'baca koske' – 'To, sada možemo da duvamo'. Sve to je bilo poprilično kul jer je Don znao šta mu igrači rade van parketa, sjajan čovek. Baš smo uživali u saradnji s njim. Zato smo i bili odličan tim", rekao je Džekson.

Nelson je Stivena i Berona treinrao u Golden Stejt Voriorsima, a upravo iz tog perioda je i anegtoda, koju je takođe podelio, kada je spomenuti trojac popio, prema rečima Džeksona – "dve, tri flaše viskija Mekkalan 12".

Getty Images
Getty Images

Osim po košarkaškom umeću, Stiven će ostati upamćen i kao jedan od učesnika velike tuče na meču između Inidijana Pejsersa i Detroit Pistonsa, kada su Džekson i Meta Vorld Pis (tada i dalje Ron Artest) na kraju ušli u fiziči sukob i s navijačima.

S druge strane, nekadašnji član Nju Džersi Netsa, Atlanta Hoksa, Indijana Pejsersa, Šarlot Bobketsa, Milvoki Baksa i Los Anđeles Klipersa kaže da mu je marihuana nekada pomagala, a nekad odmagala na parketu.

"Mogu da govorim samo u svoje ime, pogotovo jer sam radio svakakva sr*nja pre mečeva, ali sam pored svega toga bio u stanju da budem produktivan na parketu. Opet, moram da budem i realan, dešavalo se i da budem veoma dobar kada igram naduvan, dok je bio i mečeva gde sam morao da smirujem samog sebe. Trener me izvede posle tri minuta, sednem i kažem sebi – 'Molim te, smiri se, previše si naduvan'. Tri šuta su mi tada otišla preko table, hteo sam da poludim, bio sam bukvalno u fazonu – 'Aaaaaa.... Moram da se iskuliram'", dodao je 'Stak5', kako je Džeksonu umetičko hip-hop ime.

Džekson je za 14 sezona u NBA prosečno beležio 15,1 poena, četiri skoka i tri asistencije, a do prstena je stigao 2003. godine sa Teksašanima.

NBA

strana 1 od 624 idi na stranu