Poraz Denvera bez Jokića, sjajni Kavai, domaći 6/6

Denver Nagetsi poraženi su od Los Anđeles Lejkersa 120:116, bez povređenog Nikole Jokića, dok su San Antonio Sparsi pobedili Oklahoma Siti Tandere – 108:94.

Izvor:

Sreda, 01.02.2017.

08:27

Poraz Denvera bez Jokića, sjajni Kavai, domaći 6/6
Getty Images

'Jezerdžije' su do trijumfa predvodili Nik Jang i Danđelo Rasel, ubacivši kombinovano 45 poena, dok je najzaslužniji za slavlje Teksašana bio Kavai Lenard sa 36 poena.

Vašington Vizardsi su na krilima Bredlija Bila porazili Njujork Nikse 117:101, dok su Toronto Reptorsi zahvaljujući sjajnom Kajlu Lauriju, tek posle produžetka, bili bolji od Nju Orleans Pelikansa – 108:106.

U preostalim susretima odigranim prethodne noći, Hjuston Rokitsi su lako izašli na kraj sa Sakramento Kingsima 105:83, i pored slabije košgeterske partije Džejmsa Hardena (10 poena, 8 asistencija, sedam skokova), a ni Portland Trejlblejzersi se nisu previše namučili protiv Šarlot Hornetsa – 115:98.
Getty Images
Nikola Jokić i dalje se oporavlja od povrede kuka, a to se i te kako oseća u igri tima iz Kolorada, što su iskoristili Los Anđeles Lejkersi.

Domaće je predvodio Nik Jang sa 23 poena i po tri skoka i asistencije, dok je Danđelo Rasel dodao jedan poen manje, ali uz deset uspešnih dodavanja i sedam uhvaćenih lopti.

Istakli su se još Lu Vilijams sa 21 poenom, sedam asistencija i pet skokova, kao i Ivica Zubac sa 17 poena i šest skokova.

Kod gostiju je najbolji bio rezervista Vilson Čendler sa 26 poena, devet uhvaćenih lopti i četiri asistencije, Danilo Galinari i Geri Heris upisali su po 17, a Kenet Farid imao je 14 poena i čak 17 skokova. Derbi večeri odigran je u Teksasu, a gosti iz Oklahome nisu imali rešenja za neverovatnog Kavai Lenarda, koji nastavlja da igra sezonu karijere.

Ponovo je bio najefikasniji u svom timu sa 36 poena, osam skokova i četiri asistencije, a sjajno ga je pratio Lamarkus Oldridž sa 25 poena i šest uhvaćenih lopti.

Džonatan Simons i Dejvid Li imali su po sedam poena, Manu Đinobili osam, dok su Devejn Dedmon i Deni Grin ubacili po šest.

Takođe, u redovima Tandera još jednom je najefikasniji bio Rasel Vestbruk sa 27 poena, 14 asistencija i šest skokova. Stiven Adams upisao je 16 poena i 12 skokova, Domantas Sabonis 13 poena i deset uhvaćenih loptia Viktor Oladipo dodao je 15. Najuzbudljivije je bio u Torontu, gde smo gledali dodatnih pet minuta, pošto je Patrik Peterson pogodio za produžetak na dva minuta i osam sekundi pre kraja, od kada nismo videli niti jedan pogodak. Ipak, Kajl Lauri presudio je gostima iz Luizijane.

Za 44 minuta na parketu postigao je 33 poena, uz deset uhvaćenih lopti, dok je, usled izostanka Demara Derozana, iskočio Jonas Valančunas sa 20 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Istakli su se još Norman Paul se 18, i spomenuti peterson sa 10 poena.

Kod gostiju je najbolju partiju pružio Džru Holidej sa 30 poena. Entoni Dejvis zabeležio je 18 poena i 17 skokova, Etvan Mur imao je 17 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Badi Held ubacio 15 poena.

ISTOČNA KONFERENCIJA

nba.com
.

ZAPADNA KONFERENCIJA:

nba.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: