Jokić na 'nivou', poraz šampiona u Ohaju

Nikola Jokić pružio je novu solidnu partiju u predsezoni NBA lige, ali to nije bilo dovoljno da Denver Nagetsi izbegnu poraz od Oklahoma Siti Tandera – 97:87.

Izvor:

Sreda, 19.10.2016.

08:27

Jokić na 'nivou', poraz šampiona u Ohaju
Getty Images

Mladi Somborac, kome je ovo druga sezona u najjačoj ligi sveta, zabeležio je 11 poena (5/8 za dva, 0/1 za tri), šest skokova, asistenciju i ukradenu loptu, odnosno dve izgubljene.

Najefikasniji u ekipi iz Kolorada bio je Danilo Galinari sa 18 poena (3/9 za dva, 1/4 za tri) i tri uhvaćene lopte, a zapažen učinak imali su još Vil Barton, Kenet Farid i Jamal Marej sa po devet poena.

S druge strane, domaćina je do trijumfa predvodio Stiven Adams sa 17 poena (8/12 za dva) i devet skokova, a najveća podška Novozelanđaninu bili su Enes Kanter sa dva poena i skokom manje, odnosno Rasel Vestbruk sa 12 poena i devet uspešnih dodavanja. Aktuelni šampioni, Klivlend Kavalirsi poraženi su pred svojim navijačima od Vašington Vizardsa 96:91, a u timu domaćina po prvi put, od kada je pre nekoliko dana produžio ugovor, našao se i Džej-Ar Smit.

Ipak, i pored toga što su igrali u najjačem sastavu, gosti iz prestonice Sjedinjenih Američkih Država slavili su najviše zahvaljujući odličnim partijama rezervista Endrua Nikolsona (19 poena, osam skokova) i Markusa Tomtona (16 poena, pet skokova). Dvocifren je bio i Džon Vol sa 17 poena (2/8 za dva, 3/5 za tri), pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije, kao i Bredli Bil sa 13.

U timu šampiona bolji od ostalih bio je Lebron Džejms sa 18 poena (8/12 za dva, 0/1 za tri), četiri skoka i dva uspešna dodavanja, Kevin Lav dodao je 15, a Tristan Tompson 14 poena. Najubedljiviji prethodne noći bio je Majami Hit, koji je na svom terenu deklasirao Orlando Medžik – 107:77.

Ponovo je cela petorka Hita odigrala veoma dobro, a najefikasniji je bio Goran Dragić sa 17 poena (7/9 za dva, 1/4 za tri), pet asistencija i četiri skoka. Vili Rid ubacio je 16, a Dion Vejters iTajler Džonson po 15 poena.

Kod gostiju je jedini raspoložen za igru bio novajlija Serž Ibaka sa 15 poena (6/11 za dva, 1/1 za tri) i devet uhvaćenih lopti, dok je dvocifren bio samo još Evan Furnije sa deset poena. Uspešni pred svojim navijačima bili su i Atlanta Hoksi, pobedivši u Džordžiji ekipu Nju Orleans Pelikansa – 96:89.

Najbolji u timu Hoksa bio je rezervista Tim Hardavej Junior sa 16 poena (5/6 za dva, 2/4 za tri), a zapaženi su bili još i Kajl Korver i Denis Šreder sa po 13, odnosno Dvajt Hauard sa deset poena i 11 skokova.

Kod gostiju je, takođe rezervista, najbolji učinak imao Terens Džons sa 18 poena (2/10 za dva, 2/5 za tri) i četiri uhvaćene lopte, Solomon Hil i Badi Held ubacili su po 13, a Dante Kaningem 11 poena. Poslednji meč večeri doneo je najviše uzbuđenja jer su Los Anđeles Klipersi u zanimljivom finišu bili bolji od Kinga u Sakramentu – 92:89.

Glavnu ulogu u timu gostiju imao je Džej Džej Redik sa 18 poena (4/5 za dva, 3/6 za tri) i četiri asistencije, a dobru podršku pružili su mu Blejk Grifin sa 12 i Vesli Džonson sa 11 poena, dok su Ostin Rivers i Moris Spejts dodali po deset.

U domaćoj ekipi ubedljivo najbolju partiju pružio je Demarkus Kazins sa 23 poena (10/16 za dva, 0/1 za tri) i osam skokova, ali su ga pratili samo Ben MekLamur sa 11, odnosno Kosta Kufos sa deset poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: