Saša Obradović: NBA je druga dimenzija

Srpski košarkaški trener Saša Obradović (47) trenutno se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama na stručnom usavršavanju.

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2016.

12:10

Saša Obradović: NBA je druga dimenzija
Foto: EPA/ABIR SULTAN

Mladi strateg prvo je posetio Bruklin Netse, a sada se preselio u Atlantu gde sarađuje sa stručnim štabom Hoksa.

Oduševljen sam. Na svojoj prvoj NBA stanici naišao sam na jednu potpuno drugu dimenziju rada. Sve je na izuzetno visokom nivou i čitav stručni štab je sastavljen tako da brine o svakom detalju. Treneri funcionišu kao jedan i sve je u službi konačnog uspeha kluba. Uslovi za rad i uslovi za trening su fenomenalni. Ovo je za mene jedno veliko iskustvo i zahvalan sam što sam dobio priliku da se upoznam sa sistemom rada NBA timova u toku priprema pred početak sezone", kaže Obradović.

Srpskog stručnjaka su u Netsima predstavili kao veliku igračku i trenersku zvezdu iz Evrope, koja je i u klupskoj i reprezentativnoj košarci stizala do brojnih velikih trofeja. Član Bruklin Netsa je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, a u stručnom štabu na razvoju igrača radi bivši centar Panatinaikosa Majk Batist.

"Prijem i upoznavanje sa članovima stručnog štaba i igračima su posebna priča. Prijale su mi zaista takve reči, pogotovo što su došle od mojih domaćina. Otvorili su mi širom vrata i trudio sam se da svaki trenutak iskoristim i naučim nešto novo, ali isto tako i da često podelim svoje znanje o pojedinim situacijama, kako u odbrani, tako i u napadu", istakao je Obradović.

Obradović je u igračkoj karijeri osvojio čak šest medalja sa najvećih takmičenja, od čega četiri zlatne i srpski trener kaže da se u SAD takvi uspesi izuzetno cene i poštuju.

"Velika pažnja se posvećuje zaslužnim igračima i trenerima, osvajačima trofeja i ljudima koji su obeležavali pojedine epohe. Znaju da cene uspeh. Ovo je mesto gde svi pričaju isti jezik – košarkaški i gde su svi ravnopravni članovi košarkaške nacije. Možda se pogledi na samu strategiju, sistem rada ili uslovi razlikuju, ali upravo je u tome lepota košarke kao igre", zaključio je Obradović.

Obradović će do kraja mini-turneje po SAD posetiti još i ekipe San Antonio Sparsa i Orlando Medžika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: