Svemirski basket u Madridu, Real pobedio Oklahomu!

Košarkaši Real Madrida pobedili su ekipu Oklahoma siti Tandera u Madridu u spektakularnoj utakmici posle produžetka sa 142:137.

Izvor: SV

Ponedeljak, 03.10.2016.

23:19

Svemirski basket u Madridu, Real pobedio Oklahomu!
EPA/Kiko Huesca

Iako su Madriđani u drugoj četvrtini imali 22 poena zaostatka, uspeli su da zabeleže drugu pobedu protiv nekog NBA tima u svojoj istoriji.

Pre devet godina “kraljevski klub“ je savladao Toronto Reptorse, a sada mu je to omogućio spektakularni Serhio Ljulj, koji je u poslednjoj sekundi regularnog dela meča pogodio nestvarnu trojku. Najefikasniji u ekipi koja je ugostila Tandere bio je Džejsi Kerol sa 24 poena, Ljulj je ubacio 22 uz pet trojki i devet asistencija, a sjajnu partiju je sa klupe pružio Otelo Hanter (19p, 5sk).

Dvocifreni su bili još Trej Tompkins (16p) i Rudi Fernandes (11p, 6as), kao i Entoni Rendolf (12p, 6sk) i Andres Noćioni (16p, 6sk).

U taboru Oklahome najbolju partiju je pružio Viktor Oladipo sa 34 poena i pet asistencija, a veliku podršku je imao u Enesu Kanteru (29p, 10sk).

Rasel Vestbruk je odigrao ispod svojih parametara, upisao je 18 poena uz četiri asistencije, a bivši košarkaši Barselone Aleks Abrines i Ersan Iljasova su kombinovano upisali 23 poena (12+11).

NBA ekipa je dominirala na početku utakmice, pa je prvi period završila sa 13 poena prednosti (35:22), što je bio scenario i u nastavku. Oklahoma je mogla i do 18 poena viška na poluvremenu, međutim to je na 15 sveo Ljulj, trojkom uz zvuk sirene.

Lucidni bek Madriđana je isto uradio i na kraju treće deonice i svoju ekipu u poslednji kvartal uveo sa osam poena manjka u odnosu na protivnika.

Kerol, Dončić, Mačijulis, Rendolf, gotovo ceo tim Reala se rastrčao u finišu meča, a u završnici za infarkt Noćioni je promašio slobodno bacanje, lopta je pukom srećom stigla u ruke Ljulja koji nije propustio priliku da odloži kraj gostovanja Tandera u Madridu.

Viktor Oladipo je pokušavao da održi ravnotežu i donese trijumf Oklahomi, međutim raspoloženi Madriđani to nisu dozvolili i na kraju su ostvarili veliku pobedu nad NBA ekipom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: