Penzionisao se Amari Stodemajer

Posle 14 sezona u NBA ligi penzionisao se sjajni krilni centar Amari Stodemajer.

Izvor: AK

Sreda, 27.07.2016.

08:20

Penzionisao se Amari Stodemajer
Foto: Getty images

Stodemajer je u košarkašku penziju otišao kao igrač Njujork Niksa, jer se povukao nakon što je potpisao jednodnevni ugovor.

Bio je deveti pik na draftu 2002, te sezone je izabran za rukija godine, a prosečno je igrajući za Finiks, Njujork, Dalas i Majami beležio 18,9 poena uz 7,8 skokova.

Šest puta je igrao na Ol-staru, dva puta je biran u najbolji tim lige, a sa Stivom Nešom je činio jedan od najboljih "pik-en-rol" tandema u novijoj istoriji NBA.

"Hvala gospodinu Dolanu, Filu Džeksonu i Stivu Milsu što su mi omogućili da se povučem kao Nik. Došao sam u Njujork 2010. da pomognem u oživljavajnju franšize i mislim da smo to uspeli. Karmelo Entoni, Fil i Stiv su nastavili taj izazov, a tim pred novu sezonu izgleda kao konkurentan za plej-of. Iako me karijera poslednjih godina vodila na druga mesta u zemlji, moje srce je ostalo u "Velikoj jabuci". Jednom Nik, uvek Nik", rekao je Stodemajer.

Međutim, Stodemajer možda ipak ostane na parketu još neko vreme. Ima ponudu iz Kine, a postoji mogućnost da zaigra i za izraelski Hapoel iz Jerusalima, klub u kojem je suvlasnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: