Andetokumbo umesto u Riju završio u uniformi

Grčki košarkaši, braća Janis i Tanazis Adetokumbo, članovi NBA ligaša, leto provode u vojsci.

Izvor: AK

Petak, 15.07.2016.

12:18

Andetokumbo umesto u Riju završio u uniformi
Foto: Getty images

Oni su po grčkom Ustavu, kao građani koji su stalno naseljeni u inostranstvu, u obavezi da provedu tri meseca u odbrambenim snagama.

Iako bi složenje vojnog roka trebalo da se poklopi sa početkom priprema za novu sezonu, očekuje se da to ne utiče na status braće u NBA, jer se spekuliše da će biti povlašćeni i pušteni posle svega nekoliko dana.

Janis ima 22 godine, već tri godine je u Milvoki Baksima za koje je prošle sezone prosečno beležio 16,9 poena uz 7,7 skokova po meču.

Njegov dve godine stariji brat Tanazis je igrao samo dve utakmice za Njujork Nikse, koji su ga poslali u Razvojnu ligu, u ekipu Vestčestera.

Grčka nije izborila plasman na Olimpijske igre, pa su braća odlučila da odrade obavezni vojni rok ovog leta u bazi severno od prestonice Atine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: