Lejkersi doveli i Denga za 72 miliona

Nakon Timofeja Mozgova, Los Anđeles Lejkersi potrošiće značajan deo "seleri kepa" na Luola Denga.

Izvor: AK

Subota, 02.07.2016.

19:45

Lejkersi doveli i Denga za 72 miliona
Foto: Beta/AP

Kako prenosi ESPN, "jezeraši" su ponudili iskusnom krilnom igraču četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara.

Deng iza sebe ima odličnu sezonu u Majami Hitu gde se nakon povrede Krisa Boša razigrao na "četvorci" i prosečno beležio 12,3 poena uz 6 skokova i 2 asistencije po meču.

Posebno je blistao nakon Ol-star vikenda sa prosekom od 15,2 poena, 8,1 skokova, 2,5 asistencija i 1,2 ukradene lopte te 48,5% šuta iz igre.

Deng je bio jedan od ključnih igrača u usponu forme Hita koji je pomalo neočekivano stigao do druge runde plej-ofa NBA lige.

On je 12 godina u NBA, a prvih devet sezona je proveo u Čikago Bulsima. saigrači ga vole i vide kao lidera, što je od krucijalne važnosti za Lejkerse.

Deng bi pre svega trebalo da bude mentor mladim krilnim igračima Brendonu Ingramu i Džulijusu Rendlu, drugom piku s ovogodišnjeg i sedmog sa drafta 2014. godine.

Pre Denga, Lejkersi su dogovorili četvorogodišnju saradnju sa centrom Mozgovom vrednu 64 miliona dolara, te produžili ugovor sa Džordanom Klarksonom na isti period za 50 miliona.

"Jezeraši" su ovog leta imali oko 60 miliona u "seleri kepu", a ispred njih je prva sezona posle dvodecenijske ere Kobija Brajanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: