Lebronu 200 miliona i Džordanov rekord?

Lebron Džejms, najbolji igrač današnjice i prva zvezda Klivlend Kavalirsa, mogao bi da potpiše prvi ugovor u istoriji NBA lige vredan 200 miliona dolara.

Izvor:

Četvrtak, 30.06.2016.

13:45

Lebronu 200 miliona i Džordanov rekord?
Getty Images

Kako je bilo i očekivano 'Kralj' je iskoristio opciju u ugovoru da ovog leta postane delimično slobodan agent, 'odrekavši' se tako sigurnih primanja u visini od 24 miliona.

Kao i u slučaju Kevina Durenta, Lebron će potpisati novi jednogodišnji ugovor sa timom iz Ohaja vredan 27,5 miliona evra, što je oko 3,3 miliona manje nego što bi mogao da dobije od nekog drugog kluba iz najjače lige sveta za višegodišnju obavezu.

Međutim, već sledećeg leta šampioni NBA lige steći će apsolutno pravo na Lebrona Džejmsa, a s obzirom na najavljeno povećanje seleri kepa – moći će da mu ponunde petogodišnju saradnju vrednu između 201 i 205 miliona dolara.

Ukoliko to bude slučaj, Džejms bi u sezoni 2017/2018 prihodovao 35 miliona, čime bi srušio rekord Majkla Džordana – koji je pre 19 godina od Čikago Bulsa dobio dva miliona manje.

Ujedno, trostruki šampion i trostruki MVP velikog finala postao bi i prvi igrač čija zarada premašuje 40 miliona dolara po sezoni, koliko bi inkasirao 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: