Kavsi razbili Voriorse, Kari i dalje nije svoj

Klivlend se vratio u finalnu seriju pobedivši Golden Stejt 120:90 (33:16, 18:27, 38:26, 31:21), uz dobru partiju Lebrona sa jedne strane i lošu Karija sa druge.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2016.

09:04

Kavsi razbili Voriorse, Kari i dalje nije svoj
Foto: Getty Images

Dve najveće zvezde lige i lideri timova su bili sušta suprotnost na terenu i dok je Lebron ubacio četvrtinu poena svog tima (32) Kari se kasno probudio (19).

Njegov saldo ne bi bio problem da su Voriorsi kao u prošloj utakmici bili šuterski raspoloženi, ali kada je izostala podrška fokus je bio na statistici najboljeg igrača - 19p, 3a i 4f.

Kavse jeste u seriju vratio Lebron Džejms, ali uz svesrdnu podršku Irvinga (30) i Džej Ar Smita (20), koji su se potrudili umesto da tim bude u igri, umesto da se nađe na ivici "čišćenja" - sada je 2:1 za Voriorse.

"Moraš kad-tad da udariš po prvi put i mi smo to uradili", rekao je Smit posle meča.

Prvi nokdaun Golden Stejta je mogao da se nasluti na samom početku utakmice, za razliku od prva dva duela, igrači su bili nervozni, igra nepovezana, a šutevi neprecizni. Kari u prvoj četvrtini nije ni pogodio koš, a Klivlend je stekao dvostruku prednost 33:16.

Slika je bila nešto povoljnija po aktuelne šampione do poluvremena. Stef Kari je konačno položio loptu u koš po prvi put (a imao je već tri faula) na 4:06 do kraja poluvremena, a Tompson i Barns su smanjili razliku na podnošljivih osam.

Međutim, od povratka nije bilo ništa - novi promašaji, izgubljene lopte i laki poeni za Kavse su utrli put ubedljivoj pobedi. Serija 13:3 je dovela Klivlend na 64:46, a posle je sve bilo rutina.

Umesto da se posle pobeda od 15 i 33 poena razlike priča o dominaciji Golden Stejta, sada je tema da li tim i prva zvezda mogu da se razbude posle -30 i odbiju prvi pravi napad Lebrona i ekipe. Kari je, uprkos tome što ponovo nije ličio na sebe, bio najbolji među Voriorsima, ali je njegovih 19 poena stiglo kasno, kada je sve već bilo rešeno.

"Takav je NBA. Greg Popović mi je uvek govorio, i drugi primaju milione za to što igraju košarku", rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Sledeći meč igra se u noći između petka i subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: