Anketa – Voriors vs Kavalirs, ko je sad jači?

Opet će u finalu NBA lige igrati Golden Stejt Voriorsi i Klivlend Kavalirsi, ali bi ove sezone mogli da vidimo drugačiji odnos snaga.

Izvor: AK

Utorak, 31.05.2016.

15:03

Anketa – Voriors vs Kavalirs, ko je sad jači?
Foto: Getty Images

"Ratnici" su prošle sezone dobili finalnu seriju u šest mečeva, uz dva produžetka i nekoliko "brejkova".

Međutim, Kavsi sad i Kavsi iz 2015. su dva potpuno različita tima, u korist 2016. godine.

Pre svega, Lebron Džejms više neće biti "sam", sada ima podršku Kajrija Irvinga i Kevina Lava koji su prošlosezonsko finale propustiti zbog povreda.

Druga stvar je sistem igre, Klivlend je ove sezone značajno napredovao u smislu brzog kretanja lopte i u šutu za tri poena.

To su glavni aduti Voriorsa već nekoliko sezona, pa je očigledno da su se Kavsi prilagođavali upravo ovom rivalu.

Voriorsi su i dalje najbolji šuterski tim lige, međutim nijedan rival nije uspeo da im parira kontraritmom, usporenom i strpljivom igrom, pa bi upravo ista mera mogla da možda donese rezultat "konjanika".

Klivlend čeka na trofej u profesionalnom sportu od 1964. i NFL titule Braunsa.

Takođe, dodatni motiv je i što LBJ još uvek nema prsten sa voljenim klubom zbog čega se i vratio u rodni grad posle dva trofeja sa Majamijem.

Šta je motiv Voriorsa, da najbolju sezonu u istoriji krunišu drugom uzastopnom titulom i steknu status legendarne generacije.

Ko će osvojiti titulu NBA šampiona ove sezone, Golden Stejt ili Klivlend?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: