Voriorsi kao Seltiksi 1981, sa Kavsima za titulu!

Golden Stejt imaće priliku da brane titulu NBA lige, pošto su kompletirali neverovatan preokret protiv Oklahoma Sitija.

Izvor:

Utorak, 31.05.2016.

08:13

Voriorsi kao Seltiksi 1981, sa Kavsima za titulu!
Getty Images

Voriorsi su dobili odlučujući sedmi meč finala Zapadne konferencije protiv Tandera pred svojim navijačima u Ouklendu – 96:88.

Tim Stiva Kera tako je po još jednom parametru ušao u istoriju jer je postao tek četvrti sastav koji je uspeo da nadoknadi zaostatak od 3-1 u finalu Konferencije, a ukupno deveti kada se radi o plej-of serijama.

Poslednji put tako nešto dogodilo se pre 35 godina – kada su Boston Seltiksi sa tri trijumfa u nizu eliminisali Filadelfija 76erse.

Gosti su veoma dobro otvorili meč, uspeli su da kontrolišu ritam od samog starta, da bi na poluvreme otišli sa prednošću od šest poena, ali se sve promenilo u trećoj deonici.

Domaći su ubacili šest trojki u trećem periodu i stigli do +11 pred odlučujućih 12 minuta igre. Pokušao je Kevin Durent da vrati svoj tim, bio je blizu da uspe, ali je onda Stefen Kari ubacio svoju šestu i sedmu trojku i veliko slavlje moglo je da počne.

Drugu godinu za redom gledaćemo borbu za prstenje između Voriorsa i Klivlend Kavalirsa, a prvi okršaj zakazan je za noć između četvrtka i petka (03.00) u Ouklendu.

Najzaslužniji za pobedu Voriorsa bio je upravo MVP najjače lige sveta Kari – završivši duel sa 36 poena (6/12 za dva, 7/12 za tri), osam skokova i pet asistencija, a ponovo je najveću podršku imao u Kleju Tompsonu koji je dodao 21 (1/8 za dva, 6/11 za tri), uz pet uhvaćenih lopti.
Getty Images
"Morate ceniti to koliko je bilo teško vratiti se u veliko finale. Morate ceniti ono što smo postigli, a mi gledamo u napred jer želimo još pobeda", rekao je Kari, a nadovezao se Stiv Ker:

"Provukli smo se 'kroz iglene uši'. Uspeli smo da se izvučemo i sada nastavljamo dalje. Što se Karija tiče – on je to što je. Čovek koji je sposoban da uvek pruži 'klač' momenat. To je Stef Kari".

Dvocifeni kod domaćina bio je još samo Drejmond Grin sa 11 poena i devet skokova, Andre Igudala dodao je sedam, a Harison Barns i Šon Livingston po pet.

"Teško je izgubiti na ovaj način, pogotovo posle vođstva od 3-1 u pobeda", nije Durent bio raspoložen za priču, a kako i bi.

Samo je Kevin i bio na visini zadatka u timu Tandera, ali ni njegovih 27 poena (7/12 za dva, 3/7 za tri) i sedam uhvaćenih lopti nije bilo dovoljno za drugačiji ishod. Rasel Vestbruk upisao je 19 poena uz očajan šut iz igre (5/15 za dva, 2/6 za tri), uz 13 asistencija i sedam skokova.

"Postali su prvaci sveta prošle godine, a onda su ove oborili NBA rekord, a ljudi su pričali o njima pre nego što je plej-of i počeo. Ovaj njihov tim je možda i najveći u istoriji lige", rekao je trener gostiju Bili Donovan.

Više od ostalih u poraženom timu istakao se još Serž Ibaka sa 16 poena, Stiven Adams upisao je devet, a Enes Kanter osam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: