'Kralj' Džejms odveo Kavalirse u novo finale!

Klivlend Kavalirsi prvi su finalisti NBA lige za sezonu 2015/2016.

Izvor:

Subota, 28.05.2016.

08:13

'Kralj' Džejms odveo Kavalirse u novo finale!
Getty Images

Kavsi su slavili u finalu istočne konferencije sa 4-2 u pobeda protiv Torotno Reptorsa, posle ubedljive pobede, ovoga puta na gostovanju u Kanadi – 113:87.

Tim iz Ohaja odigrao je još jedan sjajan meč, vodio je tokom svih 48 minuta susreta i potpuno zasluženo slavio na severu za drugo uzastopno, a treće veliko finale u istoriji franšize.

Lebron Džejms i drugovi saznaće ime protivnika u borbi za prsten možda već naredne noći, kada je od tri časa posle ponoći u Oklahoma Sitiju na programu šesti duel u seriji između Tandera i aktuelninih šampiona Golden Stejt Voriorsa. Domaći sastav je na trijumf od prolaska dalje pošto vodi sa 3-2 u pobedama.

"Grad žudi za titulom, a ja mislim da imamo pravi tim i potreban talenat da im ispunimo želju", rekao je trener Kavsa Tajron Lu, a nadovezao se Lebron, koji je rođen u predgrađu prestonice Ohaja Akronu.

"Znam da naš grad zaslužuje, znam da navijači svakako zaslužuju titulu. Ali mi to nismo zaslužili, još uvek. I dalje moramo da odemo i uzmemo to prstenje. Moramo još jednom da izađemo na teren i da se dokažemo", rekao je Džejms, koji će igrati svoje šesto uzastopno, a ukupno sedmo finale u svojoj 13 godina dugoj karijeri.

Upravo je 'Kralj' bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 33 poena (10/16 za dva, 3/6 za tri), 11 skokova i šest asistencija, uz po tri blokade i izgubljene lopte. Sjajn je bio i Kajri Irving sa tri poena manje (10/20 za dva, 2/4 za tri), devet uspešnih dodavanja, šest skokova, tri ukradene lopte, ali i četiri 'prodate' lopte.
Getty Images
Kevin Lav dodao je 20 poena (1/3 za dva, 4/8 za tri), 12 uhvaćenih lopti i četiri asistencije, dok je Džej-Ar Smit upisao 15 (0/1 za dva, 5/8 za tri).

Domaći nisu imali ni najmanje šansi da sačuvaju nepobedivost na domaćem parketu i unese dramu u finale Istoka, a samo su Kajl Lauri i Demar Derozan bili na visini zadatka.

"Učimo. Nismo na istom nivou na kome se oni nalaze, ali ćemo biti", kratak je bio Dvejn Kejsi, trener domaćih, dok je Lauri samo izustio da je "veoma razočaran".

Plej Reptorsa bio je i ubedljivo najefikasniji u svom timu sa 35 poena (5/10 za dva, 6/12 za tri) i po tri skoka i asistencije, ali ga je pratio samo Derozan sa 20 poena (9/17 za dva, 0/1 za tri) i takođe po tri uhvaćene lopte i dodavanja za pogodak.

Niko od ostatka ekipe nije imao dvocifren učinak, a više od ostalih istakli su se Patrik Peterson sa devet, Demar Kerol sa sedam, odnosno Jonas Valančunas sa šest poena i osam skokova.

Veliko finale najjače lige sveta startuje drugog juna, a ukoliko Tanderi prođu Kavsi će imati prednost domaćeg terena, dok će u suprotnom meč više pred svojim navijalima imati Voriorsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: