Strahoviti Kavalirsi korak do velikog finala

Klivlend Kavalirsi poveli su 3-2 u pobedama u finalu istočne konferencije NBA lige, pošto su demolirali Toronto Reptorse – 116:78.

Izvor:

Četvrtak, 26.05.2016.

08:14

Strahoviti Kavalirsi korak do velikog finala
Beta/AP

Kavsi su bukvalno pregazili goste iz Kanade, posle prve deonice imali su 18 poena prednosti, da bi do kraja susreta nemilosrdno uvećavali vođstvo, pa su prve zvezde tima mogle da odmaraju u poslednjoj četvrtini.

Šesti duel serije na programu je u noći između petka i subote od 02.30 u Torontu, a eventualni sedmi u nedelju na ponedeljak u istom terminu u Klivlendu.

Posle dva poraza na gostovanjima, domaćin je u Ohaju odigrao savršen meč, a do pobede ga je predvodio trio – Lebron Džejms-Kajri Irving-Kevin Lav – ubacivši kombinovano 71 poen.

"Moramo da budemo autoritativni od početka, a taj početak kreće upravo od 'Velike trojke'. Bićemo samo i sve bolji", rekao je Džejms.

Najefikasniji od vodećeg trojca bio je Kevin Lav sa 25 poena (5/6 za dva, 3/4 za tri), uz po dva skoka i asistencija, dok su Lebron Džejms (8/13 za dva, 2/4 za tri) i Kajri Irving (8/15 za dva, 1/2 za tri) dodali po dva manje. 'Kralj' je košgeterskom učinku dodao i osam uspešnih dodavanja i šest uhvaćenih lopti, a 'Uncle Drew' po tri skoka, asistencije i ukradene lopte.
Getty Images
Najveću podršku imali su u Ričardu Džefersonu koji je jedini još imao dvocifren učinak sa 11 poena i šest skokova, Tristan Tomspon stao je na poen od dabl-dabla (devet poena, 11 skokova), dok su Džej-Ar Smit i Čening Fraj upisali po sedam.

Reptorsi polako ostaju bez snage, što je i logično jer su odigrali svoj 19 meč u post sezoni, dok su se Kavsi po 13 put bili na parketu. To se može videti i u činjenici da su samo Demar Derozan i Kajl Lauri bili dvocifreni u svojoj ekipi.

"Razmontirali su nas. Tačka. Tako je bilo sva tri puta kada smo igrali ovde, gde su potpuno drugačiji tim. Došli smo ovde sa nadom da uradimo nešto specijalno i posebno, ali nismo uspeli. Radili su šta su hteli i dobili tačno što su želeli", jasan je bio Dvejn Kejsi, trener Toronta.

Najbolji među Reptorsima bio je Derozan sa 14 poena (2/8 za dva) i po tri skoka i asistencije, Lauri je dodao poen manje (4/8 za dva, 1/4 za tri), šest asistencija i tri uhvaćene lopte, a svi ostali apsolutno su podbacili.

Luis Skola i Bizmark Bijombo zabeležili su po sedam poena, Jonas Valančunas, koji se vratio na teren posle povrede, devet, a Nik Pauel i Delon Rajt po šest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: