Voriorsi u finalu Zapada, Toronto korak od Kavsa

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa plasirali su se u finale Zapada NBA plej-ofa drugu godinu zaredom.

Izvor: AK

Četvrtak, 12.05.2016.

08:13

Voriorsi u finalu Zapada, Toronto korak od Kavsa
Foto: Getty images

Voriorsi su na krilima Kleja Tompsona i Stefena Karija dobili Portland Trejl-Blejzerse 125:121, za konačnih 4-1 u seriji.

Na drugoj "obali", Toronto Reptorsi su savladali Majami Hit 99:91 i sa 3-2 u seriji stigli na korak od prvog finala konferencije u klupskoj istoriji.

"Splash brothers" su zasijali u punom sjaju u petom meču polufinala Zapada. Tompson je postigao 33 poena (13/17) ubacivši šest trojki, dok je Kari dodao 29 poena i trojkom 25 sekundi pre kraja zapečatio sudbinu Blejzersa. Kari je postigao pet trojki uz 11 asistencija po povratku u startnu petorku prvi put u seriji zbog problema sa kolenom, a samo dan nakon što je postao prvi jednoglasno izabrani MVP sezone.

Drejmond Grin je imao problema sa skočnim zglobom u poslednjoj četvrtini, ali je odigrao na svom nivou sa 13 poena, 11 skokova i 6 asistencija.

Blejzersima nije pomogla odlična partija njihovog udarnog tandema, Demijen Lilard je postigao 28 poena uz po 7 skokova i asistencija, dok je Si Džej Mekalum ubacio 27 poena uz 8 skokova i 5 proigravanja.
Foto: Getty images
Nakon očajne partija u četvrtom meču, Demar Derozan i Kajl Lauri su se raspucali u narednom i doveli Toronto na korak od finala Istoka.

Derozan je ubacio 34, a Lauri 25 poena, uz 10 skokova u 6 asistencija, pogodivši kombinovano 20 od 47 šuteva iz igre.

"Verujemo u te momke, nose nas celu sezonu. Ni u jednom trenutku nismo posumnjali u njihovu sposobnost da pogode", rekao je trener Reptorsa Dvejn Kejsi.

Reptorsi su već na poluvremenu stekli 20 poena prednosti, na startu poslednjeg perioda su imali 13, ali su sve prokockali do završnice kada je Dvejn Vejd smanjio na 88:87, dva minuta pre kraja.

Međutim, Derozan je pogodio dva slobodna, a Lauri ubacio trojku nakon izgubljene lopte Majamija, te su se Reptorsi "odlepili" na sigurnih 93:87, 52 sekunde pre kraja. Derozan je postigao rekorder Reptorsa sa 13 utakmica sa najmanje 20 poena u plej-ofu, a samo ove sezone je imao šest takvih nastupa.

"Trudili smo se da budemo agresivni od početka plej-ofa, ali nas šut nije služio. Rekli smo sebi da samo nastavimo i da će se situacija preokrenuti", rekao je Derozan.

Hit je predvodio Vejd sa 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije, po 13 su ubacili Goran Dragić i Džoš Ričardson, dok je Luol Deng promašio svih osam šuteva iz igre.

Potom se povredio, što je dodatni problem sa Erika Spoelstru jer već ne može da računa na sjajnog centra Hasana Vajtsajda.

Šesti meč igraće se u Majamiju u noći između petka i subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: