Bobi: Ne da sam zadovoljan, nego...

Srpski košarkaš Boban Marjanović rekao je da je prezadovoljan prvom sezonom u NBA ligi i da u San Antoniju živi svoj san.

ĐNIzvor: B92, Beta Srbija, SAD
Podeli
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Marjanović je pred početak sezone otišao u NBA ligu, pošto je prethodno uspešno nastupao za Crvenu zvezdu.

"Imam samo reči hvale. Ne samo da sam zadovoljan, nego sam prezadovoljan. Mnogo je bolje nego što sam očekivao. Živim svoj san", rekao je Marjanović za sajt Jadranske lige.

On je kazao da je gledao mnogo Zvezdinih utakmica tokom sezone i naveo da taj tim igra odlično.

"Sviđa mi se što se vidi da se momci bore. Uzmite samo za primer onu utakmicu protiv Unikahe kada su gubili skoro 20 razlike, ali su se vratili i dobili u gostima. To je stvarno fenomenalno. Gledao sam polufinale protiv Cedevite, bilo je teško, ali se dobro završilo po Zvezdu", kazao je Marjanović.

Pre Crvene zvezde je nastupao u Mega Leksu, u kojoj se vratio u formu.

Photo by Ronald Martinez/Getty Images
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Mega i Zvezda će se sastati u finalu Jadranske lige, a Marjanović je naveo da ne zna da li ga je iznenadio uspeh Mege.

"Momci se bore, daju sve od sebe i ostavljaju srce na terenu. Što se kaže, kakav je trener takva je i ekipa. Ulažu mnogo energije, znatno su popravili odbranu. Trener Dejan Milojević radi zaista fantastičan posao sa tim mladim momcima, a i njihova želja da naprave nešto i da napreduju je zaista ogromna", dodao je ovaj 27-godišnji centar.

Kada je reč o Milojeviću, Marjanović je rekao da je njegovo igračko iskustvo tajna uspeha kao trenera.

"On zna kako da postupa sa igračima, pošto je i sam bio vrhunski košarkaš i zna šta igračima odgovara. Ima pravi pristup, uvek je iskren prema igračima, zna da ih posavetuje i tačno zna šta bi trebalo da poprave u svojoj igri. Iskrenost i znanje, to je Dejan Milojević", rekao je Marjanović.

Kako je rekao, i trenera Zvezde Dejana Radonjića pamti samo po dobrom.

"Mnogo je bitno to što ima kontinuitet u Zvezdi i što je izgradio sistem koji mu odgovara. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da se zaista dobro radi, a napravljen je jedan odličan ambijent koji se prenosi na igrače. Naravno, njegovo košarkaško znanje se ne dovodi u pitanje", rekao je Marjanović.

On je istakao da je pratio Jadransku ligu tokom sezone i dodao da jedva čeka da počne finalna serija između Zvezde i Mege.

"Utakmice Jadranske lige su mi ovde počinjale oko 12-13 posle podne, pa sam ih taman gledao uz ručak. Liga je zaista bila veoma zanimljiva, a plej-of je bio posebno uzbudljiv. Što se tiče finala, očekujem dobre utakmice i zanimljivu seriju. Ko želi da pobedi moraće baš dosta da se pomuči i jedva čekam da počne", rekao je Marjanović.

strana 1 od 25 idi na stranu