Radman: Kobi, slobodan sam, Kobi: Što nisi skočio?

Bivši saigrač Kobija Brajanta, srpski košarkaš Vladimir Radmanović, žali zbog penzionisanja bivšeg saigrača, ali smatra da će to biti veliki dan za NBA.

Izvor: AK

Sreda, 13.04.2016.

12:50

Radman: Kobi, slobodan sam, Kobi: Što nisi skočio?
Foto: Getty images

Brajant će u četvrtak ujutru (4:30h) protiv Jute odigrati poslednji meč u 20-godišnjoj karijeri i otići u legendu kao jedan od najboljih igrača svih vremena.

"Biće to tužan dan za košarku, ali znali smo da se to jednom mora dogoditi. Zbog toga će to biti veliki dan za NBA, Kobijev odlazak će ostaviti prazno mesto koje će morati da popuni neki novi klinac i nova generacija superzvezda poput njega", rekao je Radmanović.

Mnogi se pitaju šta će Brajant raditi nakon poslednjeg meča u NBA.

"Znam koliko mene boli telo svakog jutra, pretpostavljam da prolazi kroz isto to. Nadam se da će uzeti nekoliko godina odmora, zaslužio je pauzu posle svega što se dešava oko njega. Posle toga može da radi šta god želi, on je Kobi Brajant. ", smatra Radmanović.

"Izazvaću ga na '1 na 1' kada se udeblja"

Radmanović je igrao za Lejkerse od 2006-2009, a Brajant je bio jedan od igrača koji ga je pozvao u redove "jezeraša".

"Da, bio je jedan od njih nekoliko koji su me zvali kada sam postao slobodni agent. Rekao mi je da bi voleo da budem s njim u timu. To je bila velika čast, kada te takav igrač pozove da igraš s njim. Bila je to ponuda koju je teško odbiti", seća se naš igrač.
Brajant je jedna od najvećih zvezda u NBA ligi, ali je davno stekao status "otuđenog".

"Njegov lični život je uvek bio tajnovit i za nas saigrače, iako smo se trudili da ga uvučemo u grupu, da se oseća kao deo velike porodice. Ali mogu samo da zamislim protisak koji je imao na svojim ramenima, igrač na tom nivou mora biti drugačiji, pa je morao da ima svoje razloge da se drži po strani. Poštujem to", objasnio je Radmanović.

Nije lako igrati u timu pored košarkaša koga mnogi smatraju jednim od najboljih svih vremena.

"Ponekad je bilo frustirajuće videti koliko je dobar, ali je bilo uživanje gledati nekog ko igra sa takvom lakoćom. Svako želi da dostigne taj nivo, ali malo njih može. Sećam se da sam bio sam u uglu otvoren za šut pa sam mu se požalio što mi nije dodao loptu, a on mi je rekao: "Bio si otvoren?", rekoh: "Da, bio sam otvoren", a on je uzvratio: "Pa što onda nisi skočio?". To je tipični Kobi, uvek ima pravi odgovor na bilo šta što mu kažeš", kaže bivši igrač Lejkersa.

Postoji verovanje da niko nije uspeo da pobedi Brajanta u igri "jedan na jedan".

"Nismo nikad imali priliku da igramo jedan na jedan, uvek smo se koncentrisali na timsku igru. Ali, prihvatio bih izazov. Kao spotista uvek prihvataš izazove, ako to ne uradiš ne znaš šta može da se dogodi. Sačekaću nekoliko godina da ostari i udeblja se pa ću da ga izazovem, mlađi sam dve godine", zaključio je Radmanović priču od Brajantu za BBC.

"Navijam za Voriorse"

Foto: Getty images
Radmanović je četvrtak istakao kao veliki dan u NBA istoriji i zbog Golden Stejt Voriorsa, njegovog bivšeg tima.

"Ti momci misle na svoj tim bez obzira da li je u pitanju dobro ili zlo. Zahvaljujući Stefu Kariju i novom vlasništvu uspeli su da izgrade nešto veliko i ispušu istoriju. Postati tim sa najviše pobede u jednoj sezoni u istoriji NBA je neverovatna stvar. Nadam se da će uspeti, navijam za njih", istakao je srpski košarkaš.

Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, potom igrao za FMP iz koga je prešao u Sijetl Supersonikse 2001. godine. Pored Lejkersa i Voriorsa, u NBA je igrao još za gradskog rivala Kliperse, Šarlot Bobketse, Atlanta Hokse i Čikago Bulse, pre penzionisanja 2013. godine.

Bio je u drugom najboljem timu rukija 2002, a prosečno je u NBA beležio 8 poena, 3,8 skokova i 1,4 asistencija po meču

Na našem sajtu pročitajte tekst koji je naš Saša Ozmo napisao posle povlačenja Vladimira Radmanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: