Lejkersi dotakli dno, Brajantov najteži poraz

Los Anđeles Lejkersi ne mogu pasti niže, a dno u svojoj poslednjoj sezoni dotakao je i Kobi Brajant.

Izvor: AK

Utorak, 29.03.2016.

09:41

Lejkersi dotakli dno, Brajantov najteži poraz
Foto: Getty images

U sezoni u kojoj se oprašta od igre koju je obeležio u prethodne dve decenije, nastavlja da beleži negativne rekorde.

Lejkersi su protekle noći poraženi od Jute 123:75, čime su izjednačili najteži poraz u istoriji franšize, dok je Brajant doživeo najteži u karijeri.

"Jezeraši" su pogodili samo 30,6% šuta iz igre u porazu od 48 poena razlike u Solt Lejk Sitiju.

Na tom "nivou" odigrao je i Brajant koji je pogodio samo jedan od 11 šuteva iz igre, a statistički, dok je on bio na parketu Lejkersi su gubili 43 razlike, po čemu je bio najgori u ekipi.

"Odigrao sam previše uzastopnih utakmica. Ne mogu da se pomerim", rekao je Brajant.

Veteran Lejkersa je ponos sačuvao sjajnom odbranom, zaustavivši Rodnija Huda koji je u prvom poluvremenu ubacio 30, a u drugom nijedan poen.

"Kobi se borio, žalosto je što je naš najstariji igrač jedini pokušao da odgovori rivalu. To govori mnogo o njemu. To je radio celog života, ali niko nije želeo da istupi uz njega. Žalosto je što naš najstariji igrač koji napušta ligu za osam utakmica jedini igra odbranu", rekao je trener Lejkersa Bajron Skot.

U napadu ništa bolji nisu bili ni ostali starteri, njegov "naslednik" Deanđelo Rasel je pogodio jedan šut više iz istog broja pokušaja, Džordan Klarkson je gađao 5/18, Džulijus Rendl 1/5, a Roj HIbert 3/6.

Uzdignute glave sa parketa je mogao da izađe samo Lu Vilijams koji je ubacio 16 poena uz šut 4/6.

Lejkersi su najgori tim Zapada i drugi najslabiji u celoj ligi sa skorom 15-59.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: