"Tripl-dabl" mašina iz Grčke, Melo ispratio Kobija

Novi tripl-dabl Janisa Andetokumba i trojka Hosea Kalderona za pobedu Niksa, obeležili su poslednje mečeve nedeljnog programa NBA lige.

Izvor: AK

Ponedeljak, 14.03.2016.

08:13

Foto: Getty images

Andetokumbo je sa 28 poena, 14 asistencija i 11 skokova ostvario četvrti tripl-dabl u poslednjih 11 utakmica, za pobedu Milvokija nad Bruklinom 109:100.

Kalderon je uz zvuk sirene pogodio trojku za pobedu Njujork nad Los Anđeles Lejkersima 90:97.

Grčki košarkaš je skoro na poluvremenu imao tripl-dabl, postigavši 12 poena uz 9 asistencija i 8 skokova, te postao prvi igrač Baksa sa četiri tripl-dabl u sezoni. Njegova serija počela je 22. februara.

"Izgleda kao da se uopšte ne preznoji ili teško diše. To samo pokazuje koliko je on talenat", rekao je trener Baksa Džejson Kid.

U trećoj uzastopnoj pobedi Milvokija ispratili su ga Džabari Parker sa 23 i Kris Mildton sa 19 poena. Andetokumbo je već u prvom kvartalu zabeležio sedam asistencija.

"To sam se trudio da radim. Da odigram prave poteze i pronađem otvorenog saigrača, ali da bi radio to moraš biti stalno agresivan", rekao je mladi Grk.

U četvrtom uzastopnom porazu Netsa najefikasniji je bio Bruk Lopes sa 20 poena, dok je Šon Kilpatrik dodao svoj rekord karijere od 19. Netsi su imali 12 izgubljenih lopti koje su ih koštale 17 poena u poslednjoj četvrtini. Akcija je bila planirana za Karmela Entonija, ali su Lejkersi sjajno zatvorili prvu zvezdu Niksa. Međutim, ostavili su dovoljno prostora Hoseu Kalderonu koji je 0,2 sekunde pre kraja pogodio trojku za razočaranje Stejpls centra.

"Bila je čudna situacija. Melo je trebalo da dobije loptu, ali nije mogao da se "otvori". Ja sam je zgrabio, nije bilo mnogo opcija, ostao sam otvoren na trenutak i to je bilo to. Nekada kada se mučiš, uradiš bitnu stvar", rekao je Španac.

A Niksima je trijumf u Los Anđelesu omogućio upravo Entoni, koji je 12 od svojih 26 poena (10/20 iz igre) ostvario u poslednjoj četvrtini. Imao je i 12 skokova. 16 poena je dodao Robin Lopes, dok je Kalderon meč završio sa 9 uz 6 asistencija. Najefikasniji kod Lejkersa bio je Lu Vilijams sa 15 poena, Kobi Brajant je dodao 14 (5/15), dok je 12 ubacio Džordan Klarkson. Ruki Denađelo Rasel je pogodio samo jedan od sedam šuteva.

Bio je ovo 29. i poslednji okršaj Brajanta i Entonija, a 16 puta je nadigrao Mela koji je protiv Lejkersa igrao i u dresu Denver Nagetsa.

"Veoma emotivna situacija. Igrao sam protiv jednog od najboljih igrača svih vremena, mog prijatelja i brata poslednji put. Ovo nije samo košarkaška veza, igra nas je spojila, ali ovo prevazilazi parket i ide na znatno viši nivo", rekao je Entoni, a nadovezao se Brajant, "Vodili smo mnogo bitaka tokom godina. Uvek je čudno kada pomisliš da je poslednji put. Ali je i zabavno".
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: