Omiljeni Lebronov saigrač pojačao reket Voriorsa

Golden Stejt Voriorsi doveli su iskusnog centra Andersona Varežaa do kraja NBA sezone.

Izvor: AK

Ponedeljak, 22.02.2016.

21:16

Omiljeni Lebronov saigrač pojačao reket Voriorsa
foto: Getty images

Brazilac je svih 12 NBA sezona proveo u Klivlend Kavalirsima, koji su ga trejdovali u Portland prošle nedelje, ali su ga Blejzersi odmah pustili.

"Uzbuđen sam zbog šanse da igram za Voriorse. Čast mi je da se pridružim Golden Stejtu, obećavam da ću dati sve od sebe da doprinesem na najbolji mogući način", rekao je Varežao.

Uprkos dominaciji u NBA i skoru 49-5, Voriorsi su vapili za pouzdanim centrom jer probleme sa povredama imaju Endru Bogut i Festus Ezeli.

Varežao je ove sezone odigrao samo 31 utakmicu za Klivlend, uprkos što je jedan od omiljenih saigrača Lebronu Džejmsu, a prosečno je beležio 2,6 poena uz 2,9 skokova za prosečno desetak minuta na parketu.

Brazilac u NBA karijeri ima prosek od 7,6 poena i 7,5 skokova, a imao i veliko plej-of iskustvo jer odigrao 71 meč u doigravanju za Kavse sa kojima je igrao i finale pre nekoliko godina.

Poslednjih sezona je imao problema sa povredom, pre svega sa Ahilovom tetivom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: