51: Ovaj momak nije pozvan na Ol-star

Demijan Lilard odigrao je meč karijere protiv tima iz svog rodnog grada, najbolje ekipe lige Golden Stejt Voriorsa.

Izvor: SO

Subota, 20.02.2016.

11:58

51: Ovaj momak nije pozvan na Ol-star
Getty Images

U pobedi svog Portlanda ubacio rekord karijere od 51 poena – 9-16 za dva, 9-12 za tri, uz 7 asistencija, 6 ukradenih lopti i bez ijedne izgubljene.

"Sjajan je osećaj. Pogotovo jer smo igrali protiv najboljeg tima lige. Nisam postigao 50 poena još od osnovne škole", rekao je Lilard i dodao da to ipak nije odlučilo meč:

“Odbrana nam je bila fantastična i mislim da nam je ona dozvolila da igramo u brzom ritmu i da imamo pravi protok lopte“.

Lilard je prvi u istoriji koji je na jednom meču imao barem 50 poena, 7 asistencija i 6 ukradenih lopti otkad je ’krađa’ ušla u zvaničnu statistiku u sezoni 1973/1974.

“Dejm je pogađao na početku, pogađao je i posle, na kraju je bilo i smešno“, rekao je trener Blejzersa Teri Stots.

Bek Portlanda je i prvi košarkaš sa 50 poena, 7 asistencija i bez ijedne izgubljene lopte još od Redžija Milera 1992. godine.

Možda je Lilard bio posebno motivisan i time što nije dobio poziv za Ol-star meč - ako nastavi u sličnom ritmu, sledeće sezone neće mu izmaći.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: