Aflalo bi meč sa 38p menjao za seriju sa 15+

Aron Aflalo je uz Džimija Batlera obeležio proteklu noć u NBA ligi postigavši 38 poena.

Izvor: AK

Ponedeljak, 04.01.2016.

15:13

Aflalo bi meč sa 38p menjao za seriju sa 15+
foto: Beta/AP

Iskusni bek Njujork Niksa promašio je samo tri od 17 šuteva iz igre, pogodivši sedma od osam pokušaja za tri poena.

Međutim, Aflalo bi ovaj učinak protiv Atlanta Hoksa radije menjao za mesec dana 15+ poena po meču.

"Konzistentnost je najvažnija. Što više mogu da računaju na mene iz meča u meč, to je bolje za tim", rekao je Aflalo.

Tokom decembra Aflalo se mučio u šutu, pogodio je tek 20 od 63 pokušaja (32%), a Niksi su u tom perodu doživeli pet poraza u poslednjih šest mečeva.

Veza između Aflalovog i učinka Niksa je veoma snažna ove sezone, kada postiže manje od 15 poena Niksi su na 8-17, a kada je na 15+ onda Njujorčani imaju 8-2. Iako će mnogo reći da je to znak da je Aflalo ključni faktor igara svog tima, trener Niksa Derek Fišer smatra da je njegova statistika rezultat timske igre.

"Kada imate pojedinac sa takvom statistikom, to uglavnom pokazuje kako je igrala ekipa. To znači da su verovatno igrali onako kako bi trebalo", rekao je Fišer.

Niksi trenutno imaju skor 16-19, u nekoliko navrata su pokazali da mogu biti veoma konkurentni većini rivala, ali imaju jedan problem, konstantno su nekonstantni. Imali su tri serije od najmanje tri poraza i dve serije od po četiri pobede u nizu.

"Izazov je biti poput Atlente, Klivlenda, Golden Stejta, San Antonija. To je ono čemu stremimo", rekao je trener Niksa.

Niksi su i dalje daleko od plej-of slike (tri pobede od osme pozicije), ali su napredovali u odnosu na prošlu sezonu, kada su 16. pobedu zabeležili tek pretposlednjeg dana.

Njujorčane u utorak uveče očekuju revanš sa Hoksima, ali u Atlanti, potom još dva teška gostovanja Majamiju i San Antoniju, pre povratka u Medison Skver Garden za mečeve sa Milvokijem i Bostonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: