Bobi: Timi je doktor, ne znam kako Manu i Boris...

Centar San Antonio Sparsa Boban Marjanović rekao je da je oduševljen podrškom svog mentora Tima Dankana, nazvavši legendarnog saigrača doktorom košarke.

Izvor:

Utorak, 29.12.2015.

13:00

Default images
Getty Images

Takođe, Marjanović je istakao da kako vreme prolazi da se sve bolje uklapa u tim iz Teksasa, da je daleko opušteniji i slobodniji, kao i da je veliko zadovoljstvo igrati sa igračima kao što su Manu Đinobili i Boris Dijao.

On je veliko ime – doktor košarke, pa shodno tome mogu da kažem da obožavam što mi pomaže. Od kako sam stigao, pomaže mi u pronalaženju rešenja, pokušava da mi prenese sve svoje znanje i umeće koje je sticao tokom karijere. Trudi se da me nauči, da mi pomogne da ispravim i poboljšam ono što ne radim dobro. Veoma sa srećan jer imam sjajnog saigrača koji mi pomaže, ali i zbog činjenice da sam deo ove grupe“, rekao je Marjanović.

Kada je ponovo dobio dovoljan broj minuta, bivši igrač Crvene zvezde odigrao je sjajan meč protiv Minesota Timbervulvsa – završivši duel sa 17 poena (7/7 iz igre), četiri uhvaćene i jednu ukradenu loptu.

"Prošla su dva meseca od starta sezone i mogu da kažem da se osećam dosta komotnije i opuštenije. Pre svega jer sam dobio potrebne minute, ali se i uigrao i upoznao sa ekipom. Nisu bili navikvnuti na moju visinu, bio sam novo lice za sve njih, ali nam nije bilo potrebno dugo da steknemo samopuzdanje i zaigramo na način na koji to činimo", objašnjava Bobi. Osim navijača, igrama svog saigrača prezadovoljni su i Dejvid Vest i Deni Grin, dok mediji u Sjedinjenim Američkim Državama ističu visinu Srbina, odličnu pokretljivost, kao i veoma visok procenat koji ima sa linije slobodnih bacanja.

"Da, radimo dosta na slobodnim bacanjima, a isto sam činio i u ranijim periodima moje karijere, radeći pre svega na tehnici. Posedujem osećaj za bacanja, ali je tehnika daleko bitnija i ona je nešto na šta sa koncentrisan. To je dobro za mene jer kada dođe do izvođejna slobodnih bacanja nisam uplašen, ruka mi se ne trese, pa mogu da se koncentrišem na obruč, 'pričam' sebi isto ono sa treninga i pošaljem loptu kroz mrežicu", kaže Boban.

Za kraj, Bobi je pokušao da objasni kakav je osećaj igrati, između ostalih, sa Manuom Đinobilijem i Borisom Dijaom.

"Sjajan je osećaj igrati sa njima dvojicom jer me svaki put pronađu, a ne znam ni sam kako. Kao i ostatak ekipe, oni su fenomenalni košarkaši, velika imena, a sam osećaj kada ti lopta koju su oni poslali stigne u ruke je poseban", zaključio je 'dobroćudni div' iz Boljevca.

Nedavno je i sâm Dankan imao reči hvale za srpskog gorostasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: