Baksi prekinuli niz Voriorsa, Bobi bez minuta

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa doživeli su prvi poraz od početka sezone, pošto su protekle noći poraženi na gostovanju Milvoki Baksima sa 108:95.

Izvor: JT

Nedelja, 13.12.2015.

09:09

Default images
Getty Images

Nizu aktuelnog šampiona je kraj došao posle 24 utakmice, a Baksi su u tom duelu ostvarili deseti trijumf ove sezone.

Bakse je do velikog trijumfa predvodio Greg Monro sa 28 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok je Džabari Parker dodao 19 poena i sedam skokova. O Džej Mejo je imao 18 poena, jedan više od Majkla Karter-Vilijamsa, dok je Janis Adetokumbo postao najmlađi igrač u istoriji Baksa sa ‘tripl-dabl’ učinkom – 11 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Među Voriorsima, Stef Kari je utakmicu završio sa 28 poena, sedam skokova i pet asistencija, posle nešto lošije šuterske večeri nego obično, tokom koje je imao šut iz igre 10/21. Drejmond Grin je upisao 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, ali to nije bilo dovoljno za nastavak niza.
Beta/AP Photo/Brett Davis
Od srpskih košarkaša, u noći između subote i nedelje na terenu je jedino mogao da se nađe Boban Marjanović, ali on nije bio u timu San Antonio Sparsa u ubedljivom trijumfu nad Atlanta Hoksima sa 103:78.

Teksašani su ostvarili 20. trijumf u kojem je najbolji bio Kavai Lenard sa 22 poena i osam skokova, Manu Đinobili je upisao 17 poena, a Lamarkus Oldridž 13, uz šest skokova. Kod Hoksa, jedini igrač vredan pomena bio je Pol Milsap sa 22 poena i pet skokova.

Sparsi, međutim, nisu bili tim koji je protekle noći ostvario najubedljiviji trijumf, već su to bili Hjuston Rokitsi, koji su sa 126:97 slavili protiv Los Anđeles Lejkersa. Očekivano, Džejms Harden je bio najbolji u toj pobedi sa 30 poena, Dvajt Hauard je dodao 18 poena i 12 skokova, a Markus Tornton isti broj poena. Na drugoj strani, Kobi Brajant je upisao 25 poena, uz ne tako standarno dobar šut – 9/16, sedam skokova i šest asistencija.
Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Tokom noći između subote i nedelje odigrano je još šest utakmica, od kojih je pet završeno razlikom do pet poena. Njujork Niksi su sa 112:110 slavili protiv Portland Trejl-Blejzersa, Vašington Vizardsi su sa 114:111 bili bolji od Dalas Maveriksa, Čikago Bulsi su pobedili Nju Orleans Pelikanse sa 98:94, Boston Seltiksi su sa 98:93 bili bolji od Šarlot Hornetsa, a Los Anđeles Klipersi sa 105:100 od Bruklin Netsa. U jedinoj preostaloj utakmici, Detroit Pistonsi su bili ubedljivi protiv Indijana Pejsersa sa 118:96.

Karmelo Entoni je sa 37 poena i šest skokova predvodio Nikse do 11. pobede, a njegov tim je Trejl-Blejzersima naneo 15. poraz. Još petorica igrača Niksa imala su dvocifreni učinak, a najbolji među njima bio je Aron Aflalo sa 15 poena, jednim više od Robina Lopesa i Kajla O’Kvina, koji je upisao i sedam skokova. U poraženom timu, Damijan Lilard je imao 29 poena i osam skokova, dok je Si Džej Mekolum upisao 22.

Vizardsi su uspeli da iznenade Maverikse u Dalasu posebno zahvaljujući Out Porteru junior i Džonu Volu. Porter je utakmicu završio sa 28 poena i šest skokova, dok je Vol dodao 26 poena, sjajnih 16 asistencija i pet skokova. Kod Maveriksa, Vesli Metjuz je imao 28 poena, Hose Barea je upisao 21 poen, a Rejmond Felton deset poena i po 11 skokova i asistencija.

Bulsi su protekle noći upisali 13. pobedu ove sezone u kojoj je najbolji bio Pau Gasol sa 18 poena i 11 skokova, Aron Bruks je upisao poen maje, a Džimi Batler 15 poena. Derik Rouz je imao još jednu prosečnu partiju sa devet poena i po tri skoka i asistencije, dok su na drugoj strani po 22 poena postigli Entoni Dejvis, koji je imao i 13 skokova, i Tajrik Evans, koji je upisao i osam asistencija.
Beta/AP Photo/Kathy Kmonicek
Klipersi su prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza na gostovanjima, posebno zahvaljujući Blejku Grifinu i Džej Džeju Rediku. Obojica su upisali po 21 poen, ali je Grifin i sa devet skokova učestvovao u tom trijumfu, a zapažen je bio i Deandre Džordan sa po 12 poena i skokova. Kod Netsa, Tadeus Jang je imao 18 poena, dva više od Džareta Džeka, koji je dodao i 11 asistencija.

Seltiksi su slavili protiv Hornetsa na gostovanju i tako upisali 14. pobedu ove sezone, a najbolji u pobedničkom timu bio je Ejveri Bredli sa 23 poena, dva više od Ajzeje Tomasa, koji je imao i 13 asistencija. U redovima Hornetsa, Nikolas Batum je imao 21 poen i osam skokova, dok je Kemba Voker utakmicu završio sa 16 poena i šet skokova.

Pistonsi su sjajnim napadom uspeli da pobede Pejserse i nanesu im deveti poraz, a šestorica igrača u pobedničkom timu imala su dvocifren učinak. Među njima se posebno istakao Redži Džekson sa 21 poenom i devet asistencija, Ersan Iljasova je imao poen manje, a Kentavijus Koldvel-Poup 19 poena, osam asistencija i sedam skokova. Među Pejsersima, Džordž Hil je postigao 14 poena i imao osam skokova, dok je Pol Džordž imao poen manje i šest skokova.

Rezultati utakmica od subote:
Bruklin Nets – Los Anđeles Klipers 100:105
Šarlot Hornets – Boston Seltiks 93:98
Detroit Pistons – Indijana Pejsers 118:96
Atlanta Hoks – San Antonio Spars 78:103
ČIkago Buls – Nju Orleans Pelikans 98:94
Hjuston Rokits – Los Anđeles Lejkers 126:97
Dalas Maveriks – Vašington Vizards 111:114
Milvoki Baks – Golden Stejt Voriors 108:95
Portland Trejl-Blejzers – Njujork Niks 110:112

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: